IPRED-lagen

Suck. Imorgon börjar den härliga IPRED-lagen gälla. För er som inte är så insatta så innebär IPRED-lagen att din internetoperatör från och med imorgon kan tvingas att lämna ut de uppgifter som är kopplade till din IP-adress ifall de misstänker att du laddar upp upphovsskyddat material. Med lite enklare ord så kan t.ex. Telia lämna ut ditt namn, adress och så vidare ifall det kommer fram att du fildelat. Sedan åker du fast. Men jag laddar ju inte upp, tänker de flesta, men grejen med fildelning är just att man laddar upp samma fil som man samtidigt laddar hem, så därför blir alla som laddar hem också drabbade. Fan.

Okej. Skivbolagen förlorar pengar, folk går inte på bio, artisterna har inte råd att göra sin grej längre. Det är mycket bullshit som man hört de senaste 5 åren, men trots den här "hemska fildelningshärvan" som förstört så mycket lyckas t.ex. den lilla biografen här i Härnösand gå runt, och varje år kommer det upp typ 5 nya namn i artistväg som slagit igenom? Känns liksom lite tveksamt att de skulle gå på socialbidrag eller liknande?
Men okej. Någonstans där i bakgrunden har man väl ändå förstått de som är emot fildelning, eftersom att det är gratis. Skulle väl förmodligen inte uppskatta om min stora film som jag producerat i typ ett års tid går att klicka hem på några minuter.

Iallafall. Enligt denna lag menas att du, som sitter hemma och tankar hem något trevligt album du velat lyssna på eller kanske en film du velat se, några dagar senare kanske får hem ett trevligt "varningsbrev" med ett "krav" där du uppmanas att sluta med detta, annars kanske du får böta.
Låter inte så farligt, eller hur?

Men den här lagen, det är något helt annat. De menar på att de har rätt till att få våra uppgifter från internetleverantörerna bara för att detta "varningsbrev" eller "kravbrev" som det också så fint kallas, ska kunna skickas ut till oss, för att varna oss om att det vi gör är olagligt, och att det måste upphöra omgående.

De som är lite insatta vet lika väl som jag att så kommer det inte alls bli.  Kolla på andra länder där denna lag gäller, där "kravet" i detta brev som så trevligt blir hemskickat är en räkning på tiotusentals kronor, och "varningen" består av ett hot att om man inte betalar, då jäklar kommer de gå till domstol, och där kan ju räkningen bli upp mot hundratusentals kronor. Vilken Svensson-familj har råd eller ens en chans mot skivbolagens advokater? Bara att betala och se glad ut.

Klart flera artister stöttar lagen eftersom den utges på ett sådant positivt sätt i media och i debatterna där det lovordas om att fildelningen kommer att försvinna, ja gud ja, då kommer det genast upp små pengatecken i ögonen på b.la. skivbolagen. Förstår de inte att t.ex. många artister fått större respons pga fildelningen, då exempelvis många album laddas hem, som kanske aldrig skulle köpas av personen i fråga. Denna person som kanske sedan KÖPER en biljett till deras spelningar, beslutar att besöka festivaler, m.m. Kanske är roligare om en miljard människor ser en film, än att 100 000 ser den som betalat för den? Handlar allt om pengar?

Tycker fler kändisar borde ha samma attityd mot fildelning som Timbuktu skriver här.


Finns bara en sak att säga om den här idiotlagen.
Laglig utpressning.

Ikväll

Ikväll blir det mys och .... ja ni vet vad! med dessa två älsklingar:

Nämligen pitafittan och....hennes vän.



Bilder

Här kommer lite bilder från i fredags.
Enjoy!

Jag, Camilla och Elin..
Camilla? Porrkungen




Igen...Fast jag = utmobbad............. Orsak: okänd




Testade en ny vinflarra denna gång..
"Comic Strip" hette den och ville väl mest testa den för den såg rolig ut...Bra där.
Godkänd dock!









!

Panto-3

Nu tänkte jag prova på en av de mest kända kosttillskotten Panto-3. Mest bara för att kolla om det verkligen fungerar eller inte. Har fått så många positiva rekommendationer om dem, så de kan ju inte göra mig flintis direkt?

Såhär står det på beskrivningen:
"Panto-3 ger ökad blodcirkulation till hårets rötter så att den viktiga näringen når fram. Dessutom ger den och näringstillförsel till håret och främjar hårväxten. När hår och naglar växer ser du resultatet - en friskare och vackrare kvalitet. Ett komplett, jästfritt tillskott av vitaminer, mineraler, örter och aminosyror för maximal effekt."

Ska tydligen användas dagligen i ett par månader, sen ska det vara fint och starkt.
Har beställt hem ett 120-pack så vi får se vad som händer. Kanske blir bald?


Overprice

Nu när vi flashat vårat 360 så var vi ju tvungna att köpa doublelayerskivor, så vi tog det i samma veva som när Mattis hämtade ut sin dator från Escape. Tror ni vi blev lurade på skivorna eller?
Ett 5pack kostade där 349:-, dvs ca 70 kr per skiva. Helt sjukt att dataföretagen här i stan går så dåligt att de måste fläska på med det priset..?

Nehedutack, det blev inget av. Idag hämtade vi ut ett 25-pack av samma modell, för 360:-. 14kr/skiva lät mycket bättre i mina öron. WeSellCd, loveyou.



I och med detta är det alltså möjligt för oss att tanka ner spel och slippa köpa dem för 500/st. Hiho.
Så...tips på spel, någon?

<3

En massa kramar, kinamat och att slippa göra nånting annat än att dega framför TV'n kan göra underverk ändå.
Vi blev klar med lägenheten idag också. Sköööönt.

I love you!

Besviken

Besviken är väl det minsta man är just nu.

Att en arbetsgivare lovordar en, säger till en handläggare på Arbetsförmedlingen att man verkligen gjort bra intryck, att hon är jätteintresserad och så vidare, dessutom säger en annan anställd på arbetsförmedlingen (som dessutom är en nära vän till henne) att hon hade tagit upp mitt CV först av alla och pekat på mig och sagt "gud, det här är verkligen en bra tjej!"

Till mig sa denna arbetsgivare att hon skulle ringa idag eller imorgon, att jag kanske kunde börja med deltid och sedan gå över till heltid framöver?

Idag fick jag höra att hon redan ringt runt till folk och att de förmodligen ska börja imorgon.

Förtjänar verkligen inte detta...

:(

Earth Hour

Kom hem från jobbet nu och gjorde en dålig upptäckt, nämligen att jag GLÖMT att earth hour var idag (läs igår). Mellan 20.30 - 21.30 skulle man ju släcka alla lampor osv. Men det missade jag såklart.  Jag som tyckte det verkade så spejsat.
Nåja, får väl nöja mig med att jag & Mattis inte har så många lampor på under kvällstid i vår minimala lägenhet, så vi kanske räknades ändå?

Ska bli kul och se resultatet, antar att det kommer bli lite skriverier om det imorgon (idag) .. Fast känns som om de inte valde den bästa tiden. Runt 21-22snåret på en lördagkväll, dessutom löningshelg med en massa kul på TV och EM-kval osv.



Kvällen har väl varit som vanligt, förutom att det var sjukt lugnt på Gennys. Börjar bli lite less på att jobba varje helg, även om jag varit ledig ett par gånger denna månad iallafall. Skulle bli så glad om jag fick det jobbet jag sökt nu, skulle verkligen förändra allting eftersom jag då inte behöver jobba lika mycket för Cherry för att få allt att gå runt.
Men man får väl inte hoppas för mycket.

Godnatt!

Sommartid?

Inatt (imorgon) klockan 02:00 så ska man ställa fram klockorna 1 timme, för då är det dags för sommartid igen.
Kul att man drar upp rullgardinen på morgonen och möts av en snöstorm?
Det är dagar som denna man önskar att man inte bodde i Norrland.





Hatar snö. Hatar.

Gårdagen

Gårdagen bjöd verkligen på en härlig blandning av både sjukt roliga och mindre roliga händelser. De sämre orkar jag inte slösa mer energi på just nu, men behöver förhoppningsvis aldrig träffa människan igen, så varför bry sig?

Camilla verkade gilla kvällen iallafall, tills det ena och det andra hände så hon kunde inte följa med på krogen.. Men jag hade kul iallafall, även om jag helst hade velat ha med mig pipen på krogen.

Jag & Elin hade iallafall sjukt kul både på krogen och efteråt på Subway! Supersuper!

Lite creds ändå till de som var hemma hos Camilla igår och inte drack men ändå lyckades ta fram partyhumöret! Bra jobbat tjejer!

Jättetrevlig kväll om man tittar på den i sin helhet, kul att träffa lite flickor och vara ledig för en gångs skull.
Nu får vi se när jag möter vinflaskan nästa gång, men dröjer väl ett bra tag tills dess...

Bilder kommer väl senare antar jag!


Utgång!

Nu ska jag snart gå till Camilla, för hon ska ha en liten födelsedagsfest!
Hoppas hon gillar presenten från oss.

Vinarn och jag blir bra kompisar ikväll, så vi ses imorgon antar jag... Hihi

Såhär blev det ikväll:


Foureyes

Just ja, har ju inte berättat att jag varit och hämtat ut mina brillor som jag numera måste använda lite då och då... Hade ont i huvudet till och från hur länge som helst, och gjorde en synundersökning. Då visade det sig att jag var översynt och hade brytningsfel på höger öga. Säger inte mig så mycket ,men 3600 fick man punga ut iallafall...

Såhär ser de ut iallafall:


Kommer från D&G och har transparent framsida och svarta skarmar.. . Var helt emot genomskinliga fram först, men de verkade vara de som passade mig bäst.

Och hur ser de ut på?

Ber om ursäkt för den dåliga bilden, men min kamera är inte den bästa.
Vad tycker ni? Vågar man visa sig ute?

Gottttt

MAKRILL måste ju vara det mest underskattade som finns. Såååå yummy in my tummy. Verkar vara den enda i världen som gillar det... Samma sak gäller fiskbullar, fast där vet jag ju att Elin håller med mig om att det är sjukt gott.

Makrill i tomatsås på en macka är iallafall bland det godaste man kan äta så min frukost/lunch fick se ut såhär:


Huvudmassage

Fick tipset av Emelie att kanske köpa en spikmatta, som tydligen ska öka blodcirkulationen. Men tror inte jag skulle våga ligga på en sådan, plus att det verkar lite överambitiöst. Fast ändå ganska kul när kompisarna kommer och hälsar på så ligger jag där på min spikmatta. Typ svävar eller nåt?

Nu när jag städat ur gamla lägenheten så hittade jag den här:


En "head massager" som ser ut typ som en blandning mellan en elvisp och någon slags robothand.. Rätt läskig, men ni som älskar när folk håller på med ens hår skulle bli ett lika stort fan av den som jag är. Man ryser i hela kroppen när man använder den. Förutom att mysfaktorn är som högst så hjälper den tydligen mot stelhet (den medicinska formen...), stress och aktiverar de "positiva energierna" i kroppen. Sen om det stämmer eller inte vet jag inte, but I like it!

Plus att den ökar blodcirkulationen i hårbottnen vilket gynnar hårväxten. Kan jag behöva nu när håret är hälften så långt..

Kvällens

Jag och Mattis har varit i lägenheten idag igen och fått bort alla sopsäckar och det. Sen kom Erikshjälpen och tog det i möbelväg som fanns kvar, lika bra att de får det än att det åker på tippen ju. Vi hann städa klart ett rum, så nu är det ju bara några kvar...? Ska bli skitkul att städa toaletten och köket....


Vi kände oss duktiga så nu har vi mest legat och degat hela kvällen. Nu när Mattis dator äntligen är tillbaka från hans lagning så tänkte vi spela en riktig dänga när det gäller dataspel, nämligen Diablo 2. Konstigt att man inte lessnar på spelet även fast det funnits i typ en evighet? ... Jag vet att uppföljaren nr. 3 är på gång men frågan är när? Det verkar vara hundra gånger bättre, och TUSEN gånger snyggare än oldschoolliret Lord of Destruction. Hoppas mitt stackars grafikkort pallar med dagens teknik bara..

Lovar att jag stänger in mig i 3 veckor och spelar den dagen det kommer. Ursäkta nördvarningen, men det är så jävla kul.



Next

Någon mer än jag som börjar småhata MTV's program "Next"?
Sjuuuuuukt uppgjort och ingen poäng överhuvudtaget... De i bussen fäller några "självsäkra" kommentarer innan de ska ut och träffa killen/tjejen som får stå i centrum och "next'a" de som inte passar.

Får de pengar för att vara med eller?

Och ändå fast man irriterar sig på hela konceptet sitter man och ser det ändå..
Okejdå. Lite underhållande är det kanske. Men bara när det är bögar med. Deras repliker slår alla andras.
"Damn it boyie, you can't handle a real man like me anyways! Daah!" som en blond SUPERgay kille med backslick fick ur sig efter att ha blivit nextad. Hihi.

Next från MTV

Skor

Platå & kilklack verkar vara det som gäller nu till sommaren... Gladiatorstilen verkar också finnas överallt. Gillar båda men har inte hunnit inskaffa ett par riktiga pjuxx än.

Jag tror att  jag dog litegrann när jag såg dessa underbaringar. Vet inte om jag klarar av en sån hög klack, är inte en fullärd högklackad donna än, trots en hel del tips (behövliga) och träning (också behövligt) från b.la. Santi, som verkar kunna strutta omkring på 10cm-klackar utan problems. Men kilklackar brukar ju alltid vara lite skönare? Eller?


Dessa kommer från SpotOn och vill in i min skohylla.....Nunununu

Varm omtanke

Haha åhhh. Ibland undrar jag om jag har världens bästa pojkvän. Jag brukar ibland (läs alltid) vara kall om fötterna, händerna och känna mig allmänt frusen, plus att jag brukar få väldigt ont i magen en viss period varje månad..
Igår fick jag en överasskning, en sån där lång påse i naturmaterial med små frön i (eller vad är det?), som man kan stoppa in i micron någon minut och sen är den varm läääääänge...


Vet inte hur länge jag satt och gosade med den igår! Hjälper tydligen oss frusna människor med blodcirkulationen, stela leder/muskelvärk och annan värk, och en massa andra saker!

Jenny

Just ja! Imorse ringde Jenny och väckte mig och berättade att hon var i stan och frågade om hon skulle hämta upp mig så vi kunde fika.

Okej.
1. Jenny i stan.
2. Jenny ska hämta mig?

Jenny har alltså åkt från Uppsala till Härnösand enbart för att göra uppkörningen, och klarat den också! Så stolt över min lilla storstadspärla, så skyndade mig att bli klar och hann med en fika på Rutiga innan hon var tvungen att åka hem igen! Sad sad sad sadeyes!

Av de få jag verkligen saknar av mina gamla naturare så ligger Jenny i topp alltså. Hoppas verkligen hon kommer hem och kickar lite ass till sommaren...Me want to!


Bjuder på en gammal bild på oss två.
SAKNAR!

Klipp & flytt

Jag och Mattis har varit och rensat bland alla gamla grejer i min gamla lägenhet idag, det är ju helt sinnessjukt hur mycket man samlar på sig? 10 sopsäckar bort, hejdå..

1 april kommer de nya och flyttar in i min gamla lägenhet. Frågan är hur man kan betala 145K för ett sådant ställe? Min mamma flyttade från området ovanför för 5-6 år sedan och sålde sin lägenhet för 25 000:-. Då ska det även tilläggas att hennes lägenhet inte direkt hade det renoveringsbehov som min gamla har, som i princip skulle behöva rivas ut, saneras, osv... Härligt köp. Men tack för pengarna!

~ * ~

Jag var och klippte mig på Making Beauty hos deras elev igår, hon var duktig! Sen behöver man bara betala 200:- också.
Tjurig som jag är så har jag inte klippt mig på ungefär ett halvår... Hon höll seriöst på att dö när jag sa det. Så det var bara att gilla läget och klippa av 10 cm. Ska komma ihåg hur mycket finare och lättskött det blir när man klipper det och inte vänta så länge nästa gång.

Eftersom en vanlig klippning kostar runt 350:- passade jag på att "förtjäna" en bra hårprodukt från Graham Webb, och blev ordinerad detta leave-in-balsam av hårdoktorn:

Graham Webb's Vivid Color


Bild på klippningen får ni vänta på!

Design

Jag har ju liksom alltid varit den tekniskt lagda tjejen, den som fixat datorerna, lekt med tv- och dataspel i oändlighet och en massa andra konstiga saker jag har för mig som de flesta inte vet om... *hint*

Men nu behöver jag faktiskt hjälp. Någon som är bra på bloggdesign? Jag kan på sin höjd kanske ändra färg på texten osv, men orkar verkligen inte lägga ner någon energi på alla dessa siffror och bokstäver...HTML har aldrig varit min grej. Orkar man leva med de fula designerna som blogg.se knåpat ihop?

Vet att min bästa kompis Santi är en hejare på designer, men hennes dator har kraschat.. Men det är väl bara att vänta då?

Bloggdags!

Nu är det alltså dags för lilla mig att skaffa en blogg. Har ju bloggat tidigare, men sen dess har jag inte känt något direkt sug efter det. Men kanske kan hitta något roligt att skriva om den här gången?

Marie bloggar, bra eller bajs?

RSS 2.0