<3

 

Ohh it gives me chills.


Suuuuuuuuuuuck

Var ute och gick en långpromenad med Nemo idag. Efter 35 minuter börjar jag få känningar i benet, men inte i låret utan i knävecket? Antar att vaden/knät har fått ta lite stryk under tiden jag knappt kunnat stödja ordentligt på låret så har väl fått någon överansträngning där. Trodde verkligen jag var helt återställd men nä... Jag fick kämpa de sista 20 minuterna hem och har väldigt ont just nu. Fan.

Lite zonsalva och vila får jag hoppas bättrar på tillståndet, och ännu ett inställt pass imorgon...


Vecka nummer tre

Vecka tre av träning var helt klart sämst hittills. Sträckte mig i låret och firade Mattans 25-årsdag så det blev bara två pass. Ett spin puls och ett HIT-pass. Sen har det blivit lite väl mycket skräpätande och alkohol också. Fy skäms.

Det värsta är att kroppen känner av direkt när man lever som en slusk och därför har jag lite smått ont i halsen också. Plus att jag känner att jag inte har en enda liten atom i min kropp som besitter någon slags energi. Får hoppas att det försvinner SNART. Men det gör det nog. Anar att jag kanske kommer träna ihjäl mig nu när Mattan inte är hemma längre.


I goda vänners lag!

Helgen har varit fantastisk. Både fantastiskt kul och fantastiskt jobbigt. Mattis fyllde 25 och vi hade fixat en liten överraskningsfest till honom, han blev rätt paff när han blev bortrövad i fredags med ögonbindel och grejer, sen kom det även några från Härnösand och knackade på dörren. Party hela natten och upp på lördagen bakis som aldrig förr. Det var här det fantastiskt jobbiga kom in. För sen skulle vi ju även ut på lördagen. "Ska ta det lugnt", tänkte jag. Det slutade i att vi hade ett VIP-bord på Harrys med sprit-, champange- och vinflaskor. Sen blev det efterfest till klockan 7 (!) på söndagsmorgonen. '


Så här fin utstyrsel fick han bära hela kvällen.

Kan summera helgen att jag har varit full hälften och bakis hälften av dygnets alla timmar. För jag har fasen inte sovit mycket. Kanske 4 timmar totalt?

Vaknade nu och känner mig fortfarande bakis. Inte så kul. Dessutom har jag sovit sjukt dåligt inatt eftersom Mattan åkte till Norge för att jobba en månad framöver igår.

Snacka om tomhet man kände när man hållt igång och haft sjukt kul och människor runt en hela helgen och sen satt man där i en tom lägenhet helt själv. Self pity self pity self pity.

Sista jobbiga dagen!

Nu ska jag bara ha en föreläsning idag vilket innebär att jag slutar tolv. Hade egentligen tänkt att ta mig en liten löptur också men det blir nog en promenad istället. Benet mår lite bättre, jag klarade båda tentorna med bravur och efter idag har jag helg! Happy happy day!



Will and body

Ibland är viljan starkare än kroppen.

Därför sitter jag här nu med ett lindad ben och tycker synd om mig själv. Självklart tvingade jag mig själv att även denna vecka gå på HIT-passet och resulterade alltså i en sträckt lårmuskel. Hurray.

En kille i receptionen ville gärna veta hur skadan uppstod för att förhindra det på framtida pass.

Ungefär såhär löd konversationen:

Friskiskillen (FK): Hmm, för dåligt uppvärmd kanske?
Jag: Njaa. Sträckte mig i slutet av passet.
FK: Har du tränat mycket senaste... Tja, tre dagarna?
Jag: Ett skivstångspass och ett spinningpass. Och detta då.
FK: *ser lite fundersam ut*
Jag: Fast det är nog inte det.
FK: Har du stressat mycket idag?
Jag: Kanske... Har inte varit hemma sen halv 9 imorse.
FK: *tittar på klockan (20.15)*
Jag: Fast det är lugnt.
FK: Jaha.... Har du ätit dåligt?
Jag: Ehhh *tittar bort*
FK: *Avfyrar skyll-dig-själv-blicken*

Vila står alltså på schemat nu! SKIT.

Fishy

Makrill i tomatsås:
- Luktar äckligt
- Ser äckligt ut
- Är jobbig att öppna (lossnar locket är det kört = tomatsås överallt)

 

MEN fasen vad gött det är. Och nyttigt.

Därför är det också världens mest underskattade frukost som jag precis sitter här och äter!


Frukost!

Mattan hade så snällt kokat ägg till mig innan han åkte till jobbet vid 7, så här sitter jag och äter äggmackor och müsli!

Minns när jag gick på gymnasiet. Då åt jag aldrig frukost och var alltid ohälsosamt hungrig vid lunch. Fattar inte hur jag orkade lyssna på skolan? Hinner jag inte äta frukost nu är det nästan ingen idé att ens gå till skolan.

Näe. Dags att stoppa ner lite lunch och mellanmål i väskan nu!
Skola 9.00-16.30.

Som ni märker består mitt liv av mat.



Monday again!

Har precis kommit hem från skolan och sitter och velar om jag ska träna eller inte. You recognize? Därför har jag nu anmält mig på Friskis hemsida till passet vilket betyder att man inte har något val. Hehe.

Försöker motstå att lägga mig framför tvn (Mattan ligger just nu där och sover...) och bjuder på lite bilder istället!

 

 

 

Tadaaaa!


I put some new shoes on and suddenly everything's right

Nya löparskor är införskaffade! Gjorde ett test på InterSport där man får springa på löpbandet medan de filmar ens löpsteg. Sedan tar de fram den skor som passar exakt för dig! Feel like a fucking pro!

 



De här finisarna kostade 900 och heter Nike Air Moto 8+.
För dig med neutralt löpsteg, extra dämpning i hälen och utan pronationsstöd.


Vecka 2

Veckorna går verkligen grymt snabbt just nu. Skolan har dragit igång igen och jag tränar! Yes!

Vecka två av träning har sett ut som följande:

Var inte lika duktig som förra veckan med kolhydraterna. Nudlar och ris och pasta fullkomligt skrek "ÄÄÄÄT MIG". Men nästa vecka ska dra ner på dem igen.

Var även ute och åt på restaurang och drack både vin och drinkar i fredags, PLUS att jag åt popcorn och dipp till filmen igår. Men som jag sa förra veckan måste man ju få leva också ;)

Gjorde tre pass på Friskis. Den här veckan blev det ett gympass, HIT-passet och ett skivstång intervall-pass. Nu har jag kört två veckor med tre pass vardera så ska försöka lägga in ett extra veckan som kommer. Känner att jag måste börja komma igång med löpningen. Yay.


Det visste ni väl?

Ni vet väl om att jag ska vara med i nästa Hamiltonfilm?


Going out!

Nu går jag ut en sväng för en bit mat och vin med mina bästa människor!

Life is good right now.


Dött lite

Igår gjorde jag något dumt. Jag var på HIT-passet på Friskis. HIT står för högintensiv träning. Det första instruktören sa var "om ni känner att ni håller på att kräkas så har ni nått rätt puls!"

Så här beskriver Friskis själv passet på sin hemsida:


Träningstiden är bara 20 minuter exklusive uppvärmning och nedjogg och så vidare (hela passet är 60 minuter). Men tro mig, efter 20 minuter började det svartna för ögonen för mig och jag tänkte flera gånger under nedjoggingen att "jag svimmar snart, jag svimmar snart..."
Jag svimmade inte som tur var.

Resultat idag: har ont i varenda jäkla muskel som existerar på kroppen. Hej träningsvärk!

Ledig dag

Åhå, ser man på, en ledig dag! Just nu regnar det ute och Nemo vill knappast gå någon promenad nu så får hitta på något annat att göra så länge. Måste ner på stan och sälja/köpa böcker och titta på nya träningsskor. Jag och Mattan ska eventuellt hinna med att förnya våra pass också.

Städning och inhandling av mat samt lagning av mat står också på schemat. Yaay...


Varför gör man alla tråkiga saker när man är ledig..?

Kurs två!

Nu har jag lite bråttom. Ska hinna gå en långpromenad med Nemo innan min första lektion i "Strategisk Marknadsföring" som startar 13.00 och jag har nyss klivit ur sängen. Sen blir det jobb och träning också.

Föreläsningen igår
var för övrigt 9-16.30, vilket alla föreläsningar i det ämnet ska vara framöver. Tur att ämnet verkar intressant och framför allt läraren! Hans meritlista är inte dålig kan jag säga. Chef på Peak, J.Lindeberg, WEZC, Esprit, Hestra och en massa andra företag som jag inte ens minns. Jag är imponerad.



Sen är vår nya bok väldigt fin också!

Tjopp tjopp

Det står Kreativt affärsmannaskap 9.00 - 16.30 på skolschemat idag. Det här kan ju inte stämma? Vilken lärare lägger in över 7 timmars föreläsning första dagen i skolan? Sen ska jag ju dessutom hinna med att jobba också.
Muttrar lite för mig själv här hemma...


Vecka ett

Första veckan av träning:

Åt inga kolhydrater
från lördag-lördag (pasta,ris,potatis eller liknande). Extremt duktigt av mig som helst egentligen vill äta 80% pasta och 20% köttfärssås. Mmmm. Pasta är gott.

Gjorde tre friskispass
. Spinning baspass, Indoor Walking mediumpass och ett cirkelgympass. Höll helt seriöst på att dö när Indoor Walking instruktören informerade om att hon gjort ett nytt pass inspirerat av HIT (högintensiv träning) och det var mitt andra pass sen "jullovet". Hej flåsande-illröd-tomat-face.

Belönade mig själv med att fira min födelsedag på lördagen med utgång och flertalet godsaker. Söndagen syndades också med pizza och annat gott. Men jag fyllde ju trots allt år då ;)


Ny vecka och nya tag!

Nu är "lovet" slut!

Imorgon börjar mina nya kurser! Kreativt Affärsmannaskap och Strategisk Marknadsföring är vad jag ska ägna mig åt den närmaste tiden. Klassen är extremt liten eftersom hälften har åkt iväg på utlandsstudier, men det blir nog mysigt!


Kan inte säga att jag är extremt taggad på att återvända till plugget,
eftersom jag egentligen inte haft något riktigt lov. Under julen hade vi både arbeten, opponering och en hemtentamen att förbereda oss till. Förutom det har jag faktiskt jobbat i princip varje dag också.

Men man ska inte klaga! Har nämligen gjort tre av sex terminer vilket innebär att hälften av utbildningen är avklarad. Herregud vad snabbt tiden går. Känns som igår när jag fick samtalet att jag kommit in.

Ny serie

Har påbörjat en ny serie så här mitt i alla andra seriers uppehåll.
Än så länge mycket bra. Serien är från skaparna av en av mina favoritserier Lost.
Det märks på upplägget om jag säger så.


Real Steel

 

Mycket bra film.


Shaping up

Min motivation till att träna är ENORMT stor nu efter att ha svullat de senaste veckorna. Hoppas det håller i sig och inte försvinner eftersom. No no no. Friskiskortet ska utnyttjas till max oavsett!


Det roliga är när man hör människor vilja påbörja sina nya liv men de har alltid någon ursäkt för att göra det. Men nehejdutack, det finns inga bra ursäkter för att slippa röra på sig!

Under de 6 dagar som gått på det nya året har jag redan hört följande ursäkter:

"Men åh, det är så jobbigt att planera in träningen..."
- planera inte, gör det till en daglig vana. Gå en powerwalk, spring med matkassarna, skotta snö, gör bara nånting. 30 minuter om dagen har alla tid med så försök inte.
"Det kommer aldrig gå..."

"Jag kommer aldrig orka åka till gymmet..." - ring en vän och säg "nu jäklar kör vi stenhårt, lets go!" även om du hellre vill ligga hemma på soffan så får vi hoppas att din vän fått lite inspo och tvingar med dig. Chipsen är inte lika goda när man vet att kompisen kör ett pass under tiden.
"Det kommer aldrig gå..."

"Mina kompisar tränar inte och jag har för dålig självdiciplin..." - ...och? Ring en personlig tränare. He is not your friend but he will diciplin you.
"Det kommer aldrig gå..."

"Jag hatar ju att springa..." -
Det finns fler sätt att träna? Annars kan du ju springa efter en boll, har hört att det ska vara roligare...? *host ironi host*
"Det kommer aldrig gå..."



Mina kära vänner. DET GÅR!
Nu vet ni det så nu slipper ni oroa er.

Välkommen 2012!

5 dagar har gått av 2012 och jag har redan drömt flera gånger att jorden ska gå under.
Hmmm...


Saker jag ska göra under 2012:
- Springa ett lopp, typ tjejmilen
- Åka utomlands minst två gånger, för att väga upp för att inte varit utomlands på snart 3 (!!!) år.
-
Sluta ta studielån, inget mer slösande!
- Plugga i tid till tentorna, det har varit lite väl stressigt tidigare.
-
Göra något kul med mina klasskompisar, sista sommaren innan vi går ut...!



RSS 2.0