Om jag kunde drömma

Har idag läst ut det sista av "Om jag kunde drömma". Samantha hade rätt, man känner sig HELT tom. Lite för att boken är slut, men också för att det blir sån verklighetsflykt när man läser att ens egna verklighet blir lite grådassig i jämförelse. Det är nog en av de bästa böckerna jag läst. Hatar filmen, älskar boken. Den är så löjligt vacker att man blir sentimental. Men jag har tre till, och har redan påbörjat 2an, "När jag hör din röst"! Läs dem!

Min favoritsida i första boken. Älskar dialogen.


Lördag

Igår fyllde Mattis år, snacka om att det blev en syndardag. Åt tårta, semla, god mat, ostkrokar, drack öl till handbollen också. Men men, man måste ju få unna sig nån gång...?

Ska snart iväg och jobba för skolan, de har öppet hus idag! Minns ni när jag var på öppet hus för ett år sedan?
Det känns väldigt långt borta nu.

Bjuder på en gammal bild så länge!


Jag ska skriva en bok.

There ain’t no other way
Baby I was born this way

Don’t be a drag – just be a queen


meyer

I didn’t know if there ever was a choice, really. I was already in too deep.
Now that I knew — if I knew — I could do nothing about my frightening secret.
Because when I thought of him, of his voice, his hypnotic eyes, the magnetic force of his personality, I wanted nothing more
than to be with him.




(Jag älskar den här boken.)

Tisdag

Har lärt mig göra likviditets- balans och resultatsbudget på min redovisnings-föreläsning idag. Känns bra att ha lärt sig någonting idag! Gillar fortfarande den här kursen. Den är logisk.
Visst ser det väl utomordentligt roligt ut? ....Inte?

Unnade mig själv en ansiktsbehandling efter skolan också. Go spoil yourself! Älskar att unna mig saker. Fast den här månaden är jag faktiskt mer pank än jag varit på.... ja. Säkert sen jag gick på gymnasiet. Hoppas på att jag får jobba lite på Hemtex framöver, annars vettefasiken hur det ska gå runt med alla mina saker som jag vill unna mig. Hehe.

Nä ska nog lägga undan böckerna nu och krypa ner i sängen och se film med Mattan! ❤


Måndag

Jag är lite stolt idag, satte nämligen personligt rekord i 5 km imorse på löpbandet! Mycket stolt.

Jag har även insett att mina dagliga promenader blir mycket enklare när man har en ljudbok att lyssna på. Har därför börjat plöja igenom Stephanie Meyer's böcker (Samantha har skrivit för mycket bra om dem i sin blogg nu) för att se om de överträffar filmerna, vilket oftast stämmer. En timmes promenad gick helt plötsligt väldigt snabbt, funderade på om jag skulle gå ett varv till..?

Denna lyssnar jag på nu.

 

Nehejdutack. Nu ska jag åka iväg och köra ett skivstångspass med Marie & Sofie!

Week 3

Eftersom jag var sjuk halva veckan och råkade äta en massa godsaker (smörgåstårta, restaurang..) på begravningen så ligger jag faktiskt på + - noll den här veckan. Så nu jäklar ska jag iväg och träna kl. 5!

Alldelles för länge sedan jag besökte löpbandet nu. Dåligt!


Home sweet home

Nåja. Lite nöjd är man när man fick byta det här (Härnösand med Sveriges största snödjup):




Till det här (Borås):




GBG-Sundsvall and back again

Phew. Snacka om att jag har flängt runt mycket senaste dagarna.

Åkte nämligen flyg till Sundsvall i torsdags kl. 07 för att gå på min fina farmors begravning i Härnösand kl 11. Middag på Amenta efteråt och sen till pappa i Sundsvall för att sedan kliva upp igen på morgonen och åka till flygplatsen igen. Ni som känner mig väl vet kanske att jag hatar att flyga och har aldrig flygit inrikes av just den orsaken. Att flyga två gånger på 24 timmar är ingen hit om man är flygrädd. Speciellt när flygplanet ser ut såhär:

= Babyflygplan med 45 platser. (Jag överlevde)


Landade självklart 20 minuter för sent så jag missade flygbussen GBG - Borås med 2 (!) minuter. Väldigt irriterande. Så fick ta en annan flygbuss in till Göteborg och sedan åka från Korsvägen till Borås. Kom fram och hade föreläsning i 4 timmar och ett skivstångs-pass inbokat direkt efter.

Ni kanske förstår att jag var lite trött igår kväll?

Onsdag och materiallära

Idag hade vi första lektionen i Textil Materiallära! Denna kurs verkar riktigt intressant så jag tror det ska gå riktigt bra den här terminen.

Känns lite tungt att köpa böckerna till kursen idag för 700 kr när jag inte köpt böckerna för redovisningskursen än (800 kr) men vad ska man göra?


Fina böcker va? Jag tyckte de var snygga. Roligare att plugga då.



Har suttit framför TV'n nu och satt in alla 115 tygbitar som man fick med till ena boken som verkar vara något slags uppslagsverk. Men nu är det gjort iallafall! Så nu kan jag se Sveriges mästerkock utan problem.

Schoolstart

Så börjar skolan igen! Och jag är sjuk. Inte så kul att åka till skolan med feber. Men vad gör man inte? Det är iallafall plusgrader och sol ute och snart är all snö borta. Känns riktigt bra.

Första lektionen idag i redovisning! Äntligen ett ämne som jag tror jag är bra på. Äntligen någonting logiskt! Jag gillar matte och sånt. Så nu vet ni det.


NOOOO

Det som inte får hända har hänt. Jag har blivit SJUK! Vilket bra sätt att börja veckan på... Har feber och ont i halsen och vill bara sova. Suck. Jag som var så himla peppad inför träningen eftersom jag fuskade så mycket förra veckan.

Men men. Blir jag, Kan Jang, té, c-vitamin och sängen nu dygnet runt så kanske jag kan ta tag i livet lite i slutet av veckan?


En bild från förra veckan. Saknar att gå ut på långprommisar med Nemo ju.
Här hade han hittat en frusen vante som han bar med sig hela vägen! ❤



Rockparty!

Just ja! Igår fyllde jag ju faktiskt år!
Mamma och hennes man och deras hund var här och åt tårta. Jag fick en matberedare (woho! nu kan jag äntligen göra Anna Skipper nöjd!)

På kvällen hade vi födelsedagsparty med rocktema här hemma hos oss. Hur vi lyckades knöka in 20 personer i vår etta är fortfarande ett mysterium men jag hade fruktansvärt roligt!




Vad hände här då..?


Ägaren till denna fina silverrumpa är min klasskompis Jon. Jag gillar hans tights.


Här försöker jag lära mig rocktecknet. Celina kan inte heller. Hehe.


Här är snygg-Sofie som jag brukar träna med! Hon ger mig bra inspiration.


Rebecca
& Marie som är två favoriter!

Finns en massa bilder men här var iallafall några.
Tack alla som var med och firade mig! ❤


Week 2

Vecka två på mitt nya hälsosamma liv var tyvärr inte alls lika stor success som första då den innehöll min födelsedag (alkohol, tårta, godis, chips... ja ni vet hur det blir). Tränade iallafall 4 gånger och höll mig borta från pasta och liknande.

Drack mjölk för första gången på två veckor idag. Kändes lite konstigt. Har iallafall insett att jag inte kan dricka sån sojadryck som ska ersätta mjölk iallafall, så grymt äcklig! Så mjölk får jag nog räkna in i kaloriintaget framöver.

Vågen visade trots allt  - 0,3 kg så jag hade inte gått upp något iallafall. Vi får hoppas att nästa vecka blir bättre när det gäller gotta-ätandet.

Done with the exam

Tentan gick nog rätt bra, tror jag. Hoppas det iallafall. Med tanke på hur lite det kändes som jag hade pluggat så gick det bra.  Fick lite panik till slut trots allt. När jag satt igårkväll och försökte göra några övningstentor som jag insåg att jag inte kunde så kom den krypande, hehe. Men men, nu blir det några lediga dagar tills nästa kurs börjar på tisdag! Sköööönt.


It's official

....Okej. Jag har tenta på fredag och paniken har inte kommit än. Jag har knappt pluggat och jag ska lära mig typ 50 olika tygbitar, bindningar, produktionsberäkning blaha blaha tills dess.
Varför har jag inte lärt mig något från gymnasiet? Trodde att jag skulle bli mycket bättre på att plugga på högskolan. Men varför plugga när man kan göra en massa andra roliga saker..?

Sen är jag så sjukt partysugen och det hjälper ju inte direkt. Liksom, jag städar hellre än att plugga. Så det tänkte jag göra nu. Sen har jag gymtid 15.00 så jag lär inte orka ta upp böckerna innan dess. Sen kommer Mattis hem....


Why do I totally suck?



Week one


Lördag

Jag & Mattan skulle egentligen åka och kolla på nya köksstolar idag men så ringde hans tränare och frågade om han inte ville spela 2 matcher istället. Så jag tog Nemo och gick upp till mamma och hälsade på. Kom nyss hem därifrån, så skönt nog har jag gjort bort min promenad (2x40 min blev det idag!).


Men kan någon förklara varför mina fötter ser ut såhär efter en promenad?



Svar: det spöregnar i Borås och mina skor gillar inte regn.

Fredag

Idag hade vi vår första lektion! Eller ja, redovisning. Så nu på måndag börjar väl allvaret igen antar jag.

Gymmat med Mattis och gjort en ny maträtt till middag! Recept följer:

Het Linssoppa á la Mary

1 dl linser
1 burk krossade tomater
1 riven morot
1/2 hackad röd chili
1/2 hackad paprika
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl vatten
Tabasco
Svartpeppar


Koka samtliga ingredienser i en kastrull tills linserna är genomkokta, ca 20 min. Smaka av med tabasco och svartpeppar.

Blev gott faktiskt! Jag gillar ju stark mat så jag vräkte i typ 6 droppar tabasco. Nam nam.
Kan tänka mig att soppan blir ännu godare med lite fisk i. Typ torsk eller nåt.

Nu: walking for an hour.


Tillbaka till plugget

Åååh. Det är så typiskt att man kommer hem efter gym och 1 timmes promenad att man måste sätta sig ner och plugga. Skulle mycket hellre se en film och äta dipp. No no no... Not just yet.

Ska skriva sista grejen på vår organisationskurs, egen reflektion. Gillar inte såna här ämnen som är lite småflummiga. Eller ja, jag gillade filosofi för då fanns inget rätt och fel. Här ska man vara exakt lika djup och skum men ändå finns rätt och fel. Tacka vet jag matte och logisk tänkande



Skitmixer

Dagens middag:


Kikärtsbiffar

En burk (400 g) kikärtor
En burk (275? g) kidneybönor
1 hackad eller riven morot
1 hackade rödlök
1 vitlöksklyfta
1 dl persilja
Lite oxfond och lite soya
Olivolja
Citronjuice

Blanda allt i en matberedare tills det blir en slät kräm.
Gör biffar och ugnsstek i 15-20 min på 220°C.
Servera med sallad.

 

Det här blir säkert mycket godare om man har något att blanda med till en "slät kräm"....
Märkte att min smoothie-mixer inte var det bästa att använda.
Gav upp efter ett tag och fick stå ut med att den "släta" konsistensen aldrig skulle uppstå.
Kände verkligen hur Anna Skipper hade stått med världens mest överlägsna översittarflin bakom min rygg om hon sett mig.


Morgonstund!

...Har inte guld i mun, inte jag iallafall!
Sitter här med min goda morgondrink och ska åka iväg till skolan för att göra klart ett arbete. Har ju haft "lov" nu ett par veckor så det var lite tungt att kliva upp imorse.

Hade fullt upp igår. Var och simmade 1000 m, åt cous-cous sallad till lunch, klippte mig åt soppa till middag. Plus att jag gick en kvällspromenad med Nemo på 1 timme i stormen! Det är värst på kvällen, för då gör man oftast inte så mycket så då vill man hela tiden gå och titta om det finns något gott i kylskåpet...

Tänkte gymma lite idag. Måste erkänna att jag känner mig lite duktig.



Mattis kollar på TV

Mattis är knäpp.
Han är helt övertygad om att Maria säger "och genast hamburgaren är i tid"
istället för "och genast får hamburgaren attitude" i Max-reklamen.


DETOX


Frukost!

Måste lägga ut vad jag fick genomlida imorse.
(Sen att bilden är från min grådassiga mobilkamera gör faktiskt saken 100 gånger värre)

 

Varmt vatten med pressad citron, grönt te och detox-kur.

Muuums.... Eh. nej.

 

Fast det värsta är den här. Såhär ser min härliga morgondrink ut.
Den smakar en blandning mellan sötlakrits och tomat.
Tog ett tag att pina i sig den!


Dag 1...

Dag 1 på mitt nya liv. Jag är hungrig och trött. Har gått på stan i 3 timmar, handlat och varit ute och gått med Nemo. Ska äta frukost, lunch och middag varje dag så måste skärpa mig! Idag blev det en halv frukost och sopp-middag.

Dock åt jag middag kl. 17 vilket jag ska försöka hålla! Har snart druckit 2 liter vatten och jag är redan sugen på chokladkakan & godispåsen i skafferiet och lussebullarna i frysen. Inte alls sockerberoende.

Nåja, jag tycker sånt här är kul men det är sjukt jobbigt i början. När man veeeet att man inte kan gå och äta vad man vill i skafferiet. Men jag ska klara det!


Vad har ni för nyårslöften..?


Detox

Var på hälsokost idag och köpte mig en liten detox-kur också! Blev inte 20-dagarskuren som jag testade förra gången utan tog en veckas. Mest bara för att få en kickstart på det nya livet!

 

Säger bara det. Är så sjukt peppad inför den här förändringen!
Hoppas bara att jag inte blir mer sjuk..


Härmed...



Idag är det måndag och härmed börjar mitt nya liv! (undra hur många som har det som nyårslöfte..?)

Eftersom 2011 ska handla om att bara göra saker som får mig att må bra så ingår även ett försök att leva ett hälsosammare liv. Så därför tänkte jag lägga all skit på hyllan och försöka byta ut bad mot healthy.

Ska nu sluta äta godis, chips, mjukt bröd, läsk, pasta osv ska bytas ut mot bulgur och sånt, ja ni förstår. Ska hålla mig borta från socker. Ska börja äta på regelbundna tider och sova minst 8 timmar varje natt.
Ska dricka 2 liter vatten per dag. Ska promenera minst en timme per dag. Ska gymma minst 2 gånger i veckan & springa 2 gånger i veckan. Sen gärna ett femte pass mellan också. Hehe.


SHIT. Tror ni jag klarar det här?

Första veckan startar iallafall NU...

Ångest

Älskar VS Fashion Show men får alltid lika mycket ångest varje år.
Fast nu är jag ännu mer motiverad att träna!


Vadå?

Finns inte Minikrogen (Härnösands bästa snabbmatställe) så får man väl improvisera?


2011!

Nu är det 2011! .... Och det känns precis som 2010.
Nåja, mitt nya liv börjar imorgon. Då blir det hårdträning och slutätande på onyttiga saker.
OCH bara göra saker som jag mår bra av!

Nyårsafton var helt lagom, gillar inte nyår så mycket. Tycker det är ganska överskattat. OM det ska vara riktigt lyckat ska man åka iväg någonstans (helst utomlands). Men jag hade kul och åt middag hemma hos mamma och sen var vi med Marie & Tobbe. Så kul hade jag iallafall!

Igår fick jag ett tråkigt samtal om att min fina farmor gått bort. Så det var kanske inte den bästa starten på det nya året. Vila i frid underbara farmor!

Här är iallafall lite bilder från kvällen (knäppte knappt några).

 

 

Godaste efterrätten!

 

...Såhär glada var vi för att det var 2011. Typ.

 



RSS 2.0