Måndag...

...och ny vecka!
Vad har jag gjort idag?

- Klivit upp ovanligt tidigt
- Varit på biblioteket
- Lekt med Nemo
- Klippt av mitt hår (jaaaa, 1,5 dm som verkligen behövdes)
- Pluggat kemi
- Sett på skräckfilm
- Varit med Elin & Camilla

En godkänd dag helt enkelt!
Även fast det känns tomt utan mitt hår... buhu.

Just det,


(Smaskens)

Sagan om Ringen-triologin går ju på TV.
De filmerna är ju faktiskt sjukt bra.
Tråkigt att Mattan har tagit för vana att alltid se film när han ska sova, och varje gång har det blivit LOTR.
Vilket så fint resulterat i att man börjat lessna lite smått. Eller ja. Hatat kanske. Eller faktiskt hatar jag inte filmerna i sig utan mer ljudet av dem; orcher som grymtar och nazgûls och sméagol / gollum som skriker "WE HATES LITTLE HOBBITSES!!!!!", när man försöker sova sådär 02.30 på natten. Inte så kul.

Eller just ja. Nu är det ju faktiskt inte Sagan om Ringen-triologin som går varje kväll.
Nu hatar jag ju ljudet av Harry Potter-filmerna också.
"ALOHOMORA" over and out

Funderingar på jobbet 2...

Lördagens funderingar bakom BJ-bordet;


- "HUVUDSAKEN ÄR ATT ALLA TROR ATT MAN BANTAR"-HYSTERIN...
Vad är grejen med att försöka inbilla omvärlden att man bantar när man inte är överviktig?
Det verkar ju vara "inne" att fejka ätstörningar. Speciellt på bloggarna. WTF? Det måste ju för fan vara det sämsta sättet att provocera sig till fler läsare i hela världshistorien. "JAG BANTAR, SVÄLTER MIG ETT PAR DAGAR NU LIKSOM!! Give me some attention pleeeease."
"Åhh jag väger 50 kg nu, ÅNGEST!!"
Är det bara jag som garvar arslet av mig när jag läser såna inlägg/hör det i verkligheten?

 

- EN TANKE SOM BARA DÖK UPP
Vafan, det bor ju helt seriöst bara pantade jävla retards i den här stan, spelar ingen roll vart man tittar. Tittar jag dit ....... - Okej. Kanske inte han. MEN! OM jag tittar ditåt så är det ju garanterat en idio.... Eller näe. Inte hon heller. Och inte dom. Där borta står det ju ett gäng människor. Fast njae. Inte direkt. Hur som helst så är de ju schyssta. Och de som står där borta är inte helt fel heller.. MEN! DÄR! Där står ju en riktig jävla stört offer som är så sjukt dryg jämt.

Sa ju det. Bara idioter.

 

^^


12 veckor!

Idag fyller Nemo 12 veckor, hurra hurra hurra.
Som de bra hundägare vi är firade vi detta med en spruta i nacken. Grattis Nemo.


Funderingar på jobbet...

Onsdagens funderingar bakom BJ-bordet;


- DÅLIG MUSIK
Alltså jag kan för allt i världen inte förstå musikstilen house/rave, eller vad fan det nu heter.  Ni vet vad jag pratar om.
10 minuter konstant öronvåldtäkt och sen en robot med fet basröst som plötsligt säger typ
"power......... freedom......... FUCK ME......" 
Ja. Och sen kör vi 10 minuter meningslös dunka-dunka till. Härligt.





- SNYGGAST PÅ KROGEN?
Det här blev dagens outfit för en goding ikväll: Svart t-shirt med texttryck, som man köper på marknaden ni vet. Fast har stylat den lite. Liksom slitit av ärmarna så det blivit ett linne, lite fransigt sådär. Värsta Project Runway. Till detta serveras ett par slitna vita (eller en gång vita iallafall) och svarta cross/motorcykelbrallor. Och ett par schyssta Reebok till det. Får inte glömma den vita Oakleykepsen också.
Och vad står det på tröjan? Jo just det. "Riktiga män rakar pungen med vinkelslip". Nice.


- DET ÄR MÄNSKLIGT ATT INTE LE 24/7
Fan vad less jag är på alla med manligt kön som alltid kläcker ut sig "men, vad du ser sur/arg/less ut????"
Då, när man hört det för femtioelfte gången, då vill man bara ställa sig upp, dra ner alla kort och marker i golvet och skrika "JA, men URSÄKTA om jag lät mina smilband vila i 3 sekunder medan du gick förbi! Och det är ju inte konstigt heller tycker du att man kanske är lite trött efter en hel kvälls matematikövning som STÄNDIGT ifrågasätts av fulla idioter som du, ditt JÄVLA OFFER!!!!!???"
Men istället svarar man glatt;
- Nej nej! Jag är inte alls sur! Vill du spela lite kanske? *smile*
...................... Inga kommentarer.




// Glad croupier.

Dagens mat

En sak är jag bra på. Jag är jävligt bra på att "höfta" ihop mat, som min pappa brukar säga. Ta lite sånt, lite ditten och lite datten, lägga till lite av det ena och en klick av det andra och sen blir det en god maträtt.
Vadå? Måste ju få skryta lite.

Dagens mat blev kanske inte så vacker, men det var SJUKT gott!

Vitlökspastasås med kräftstjärtar, rödlök, färska champinjoner, sockerärtor och färska tomater.
Mumma.


Are we human?



Har betat igenom första kapitlet i kemin, förstår allt än så länge.
Jag känner mig duktig. Bara 14 kapitel kvar då.
Och vadå? Första kapitlet brukar ju inte vara enklast i hela boken...

Fashion news





I lördags...

...var jag ute! Och jag hade roligare än jag haft på riktigt länge. Riktigt kul faktiskt!
 
Var hembjuden till Sandra Pettersson som hade hejdåparty inför sin flytt till Linköping. Där möttes man av det ena och det andra med lekar och annat kul, och allt tillsammans med goda vänner! Sånt gillar jag. Är kul när man träffar kompisar man inte sett på länge. Speciellt de jag hängde med på gymnasiet.

Har inga bilder tyvärr, men ska se vad jag kan ordna fram.

Ner bar det sedan av till krogen och jag hade för en gångs skull jäääädrans kul där. För krogen är ju oftast rätt överskattad. Men inte denna gång. Jag dansade och drack och bjöd och blev bjuden, jag skrattade tills jag höll på och dö och jag var sjukt dryg mot folk, jag drog dåliga skämt och var odräglig. Men jag hade så kuuuuuuuuuuuuuuul. Oja.

Kvällen slutade med en lång diskussion med en pantad kille som ansåg att om man inte älskade sitt telefonjobb så var man en idiot med IQ i klass fisköga. Han menade att oavsett vilket jobb man har så lägger man ner 100% av sin själ i det man gör och klagar aldrig. Mår man dåligt av att jobba, då var man ju inget värd. Kunde lika gärna ta livet av sig.

Jag vann diskussionen. Viktigt. Så jag vandrade hem med Mattan i armkrok och somnade med Nemo på magen.

Snacka om bra kväll, eller hur?

Då var det dags

Slut på att äta skräpmat 4 gånger i veckan, slut med att sova till 14.00 på dagarna, slut med kunna göra vad man vill, se serier och filmer hela dagarna, bara sitta ute och tänka på ditten och datten och leka med Nemo, slut på att kunna göra precis ingenting utan att det gör något....

...Och fram med kemiboken!

Snacka om nerbyte.

Usch fy och blä

Åhhhhh. Världens hemskaste grej hände igår!!!!!!!  Okej ska inte överdriva. Men det var inte kul iallafall.
Mattis skulle på jobbet och hade precis varit ute med lillen, klockan var ju runt 22 och jag satt och funderade (väldigt negativt) på hur min kväll skulle se ut. Nemo låg och sov men när han vaknade var han alldeles blöt runt munnen, precis som om han legat och dreglat. Men det kanske är normalt, tänkte jag. Hallå han är en valp, allt kan hända från en dag till en annan?

Han började gå omkring i lägenheten, var orolig och var allmänt konstig.. Ville upp, ner, upp, ner, sova, inte sova, bla bla.. Och sen ville han ut, så jag släppte ut honom, han sprang iväg och kom tillbaka när han var klar som han alltid gör på kvällarna. När han kom in var han fortfarande konstig, och fortfarande blöt runt munnen. Sen helt plötsligt spydde han. Och igen. Och igen. Fick panik och började fundera på varför han spydde, kollade i munnen, kände om han hade fästingar, ja allt möjligt..




Gick väl 5 minuter, sen började han spy igen. Kanske 4 gånger till. Då blev jag sjukt orolig och ringde först min mamma och sen till jourveterinären (på order av Mattis). Kom till en telefonsvarare. Bra jour där. Men min mamma sa iallafall att det lät som att han fått i sig något giftigt, eftersom hundar brukar dregla när de mår illa. Jaja, efter jag gjort detta så spydde Nemo 3 gånger till, varav en spya som var typ lika stor som honom själv! Helt utmattad av 10 kräkningar på typ 20 minuter, och alldeles blöt i hela ansiktet, så orkade han inte ens stå upp längre. Försökte få i han lite vatten men det gick inte. Han försökte sova men fick ingen ro,  speciellt när det blev alldeles blött där han hade huvudet :( Och jag står där och vet inte vad i världen jag ska göra, medan han ligger och kollar på mig med sina puppyögon som säger typ "hjääälp vad händer :(".. Och jag går och lägger mig brevid han och han försöker komma så nära en som möjligt.

Fyfan vad hemskt. Jag kommer aldrig klara av att skaffa barn så fort de blir sjuka kommer jag dö inombords. För det var typ det jag gjorde igår. Efter ett par försök att sova gick han upp och jag lyckades som tur var få i honom lite vatten... Han försökte spy 2-3 gånger till men fanns väl inget kvar att spy upp :(

Som tur var ringde vet. upp mig och berättade samma sak som mamma sa i princip, att han måste ha fått i sig någonting giftigt ute. Så det var bara att avvakta och se hur han mår på morgonen. Tror ni jag sov mycket inatt? Nja. Inte direkt. Lillen kunde knappt sova heller, märktes på honom att han inte mådde bra alls.

Men imorse vaknade jag av en pigg och glad hundvalp som slickade mig i ansiktet, och nu mår han bra. Har ätit jättemycket mat och jag ger han bara mer, haha, att man kan bli så glad över att en hund beter sig helt normalt.

Så nu vet ni hur min fredagskväll blev. Och jag som klagade över att jag inte hade någonting att göra...

Rolig fredagskväll

Här sitter jag, Mattan har precis gått iväg på jobbet och jag... Ja, vad ska jag göra ikväll? Det är en bra fråga.
Hmm, det regnar ute, rätt mysigt faktiskt. Det är alltså höst nu? Inte mig emot faktiskt. Hösten är mysig.

Så vad kan man hitta på en regnig fredagkväll? Har ingen lust att se en film, känner mig alldeles för okoncentrerad för det. Och det finns ingen motivation att ta fram kemiboken - terminen börjar ju trots allt inte förrän på måndag. Kanske borde njuta av lugnet såhär före stormen. Kanske man ska se lite Family Guy? Hmm. Undrar om det går något bra på TV ikväll? Det är ju iallafall Djurpolisen i Houston på Animal Planet, ett av mina favvoprogram! Är en sån sucker för små hjälplösa djur som blir räddade och adopterade. Hihi.

Hade ju varit rätt kul att gå ut ikväll, trots regn, nu när man är långledig och allt. Meeen jaa just det, det FINNS ju faktiskt party att gå till ikväll, är visst någon som flyttar snart. Synd att jag inte är inbjuden. Den tackar vi för.

Nåja, på måndag börjar plugget och det är sista gången jag behöver gå till Arbetsförmedlingen på möte, eller ja, iallafall for now. Och det känns sjukt skönt. Har gått på möten sen i november förra året. Less? Ja.

Men men. Blir väl supernegativa Mary och Spotify ikväll då.
Och man vill flytta mer än någonsin.

Komvux

Jaha, då var man anmälen och klar till Komvux.
På måndag börjar min distanstermin med Kemi A och Samhällskunskap.
Kan tillägga att det är två ämnen jag älskar.
Formler och periodiska systemet, riksdagen och EU - kan det bli bättre?



Okej. Ja, jag hatar dem. Två av världens mest ointressanta kurser.

Men nu är ju sista chansen att läsa upp ämnen på komvux innan det blir nya regler för att söka vidare 1 januari.
Så vad ska man göra? Bara att kämpa.

Ångestframkallande..

"- Jag har börjat plugga på universitet! Och det är så jävla kul. Har du inte hört? Jag har flyttat söderut. Nu åker vi utomlands ett par månader. Jag har äntligen kommit in på min utbildning! WOHO! Sitter ute på en solstol nu, det är 27 grader varmt, ska fortsätta min bartenderkurs imorgon. Nu åker jag till USA och stannar där ett år. Har du inte sett lägenheten vi köpt i Stockholm? Jag sa upp mig igår, nu drar jag härifrån. Fyfan vad kul det ska bli. Nu ska jag äntligen få se världen! Det går 13000 nya människor på min nya skola. Typ hälften av Härnösands befolkning. Ja nu slipper man Härnösand. Äntligen! Nu ska jag till Norge och tjäna 30 000 rent i månaden. Påbörjar min resa till Australien imorgon. Nu tar jag tag i mitt liv - eller ännu bättre - Nu börjar livet."


Spelar ingen roll vart jag tittar så blir jag så AVUNDSJUK!




Onsdag och sol

Har varit en härlig dag idag. Har varit ute mest hela dagen. En gammal tant stapplade förbi och beklagade sig över att ingen hund gillade henne för att hon gick med käpp. - Nejdå, Nemo älskar alla människor, svarade jag. Och jag hade rätt! Han tittade på käppen i 2 sekunder sen tänkte han "äsch, vafan spela roll" och sprang med full fart fram till tanten med en svans som gick i 500 km/h fram och tillbaka.
- Åh, nu gjorde du min dag! svarade hon och stapplade vidare.
Och jag tittade ner på Nemo och tänkte, "tänk om han faktiskt varit rädd för käppen?" Hur hade hon reagerat då.
Tur kallas det. Eller kanske jag känner min lilla krabat så pass bra nu att jag vet hur han reagerar på saker och ting?

 

Nyaste fienden...

... efter eluttaget, mattan (på golvet då och inte Mattan själv), ett plastlock och en kinderäggförpackning;

FLASKAN. (dum, dum, dum. dum (hajenmusik)....)







 KILL IT!

Idag är det tisdag





Hola!
Satt och lyssnade på StudentConsulting idag på AF, de försökte ragga folk till ComHem, 40 platser behövdes tydligen.
Är det verkligen så många som säger upp sig hela tiden där? Bara för någon vecka sen sökte de ju hur mycket folk som helst. Jag lyssnade vad de hade och säga och gick sen. Är inte alls intresserad av ett telefonjobb. Usch usch usch.
Det är såna jobb som man får ångest av gå till, man känner att vafan, det är inte ens värt pengarna att gå dit.
Det är iallafall min erfarenhet av telefonjobb, eller vad säger ni?


Gick in och pratade med studievägledaren och var överlycklig eftersom jag trodde att man kunde byta ut kurser från betyget och läsa något annat så får man bättre snitt. Men nej. Det gick inte. Så det är bara att face it och läsa både kemi a och b i höst.

Jag hatar kemi. Hatar. Hatar. Hatar.
Jag är så jävla sämst på det så det finns inte.

Bra peppning där.

Godnatt

Har kollat igenom ett par avsnitt serier, kikat på lite lägenheter och bara surfat runt.
Länge sen man gjorde det nu. Surfade runt. Haha. Sjukt fult uttryck.
Men nu ska jag ta och sova. Ska på härliga arbetsförnedringen imorgon. Det har varit "sommaruppehåll" men nu börjar de härliga måndags- och tisdagsmötena igen. Tur att jag börjar plugga snart.

Han ska inte få sova i sängen. Det var så det lät första veckan Nemo bodde hos oss.
Tror ni vi höll det?



Tror ni man kan säga nej?

Risken finns

Med risk för att det här ska bli en "hundblogg" (hemska tanke) måste jag ändå visa när vi badade Nemo häromveckan.
Han väger ju under kilot och har världens fluffigaste päls. Under den pälsförklädnaden döljer sig en liten, hjälplös RÅTTA!
Moahaha. Han blev helt seriöst hälften så stor när han var blöt.

Jag och Mattis låg raklånga inne på badrumsgolvet och asgarvade åt honom medan han tittade på oss med en väl placerad hatblick.
Bra hundägare vi är.



Nyfödd slemhund, någon?

Hundliv

Nemo fyller snart 11 veckor! Det går fort, snart kommer han inte vara lilla söta mysvalpis längre. Buhu. Så deprimerande.
Fast kan ju säga att tanken på att han blir äldre lockar. Slippa gå in-ut-in-ut-in-ut kissa kissa torka torka leka leka sova vakna sova vakna bita på allt inte lyssna äta allt man hittar ute vägra släppa........ Fast i slutändan, så värt det.

Pratade lite med Linda Fernlund som med sin dvärgpincher precis kommit ur valpstadiet till "könsmogen-stadiet". Håller med henne på en punkt - Aldrig mer en valp.

Dock säger något mig att jag någon dag kommer sitta där framför datorn med en massa söta labbevalpar framför mig och tänka;
"Äsch, det var ju inte så jobbigt ändå?"

Och så jobbigt är det faktiskt inte. Man får ju tillbaka det en miljard gånger om. Det är verkligen så mysigt med hund. Skaffa.


Hej igen,

Hej bloggen, hej alla människor. Trevligt att ni hänger kvar när jag failar ett par dagar (veckor?) med att skriva här.
Har helt enkelt inte haft några tankar på bloggen. Meeeen. SÅ är livet!

Hur som haver. I'm back :)

Arriving somewhere but not here


serious mode?
Nja.......uttråkad mode.
Bilden är från... 2008 tror jag!

TRISTESS

Jaaaaa.... Vad hände med sommaren? Mulet ute... Blä.
Jag har så grymt tråkigt... Och saknar min mamma... Alla jobbar jobbar jobbar, och jag gör ingenting.
Kanske man ska börja samla frimärken eller något?

Whine whine whine

=)



Typ sötast i världen? :)

20 år

Jag ville inte va den som blev kvar


Oh yes



My life would suck without you


Rumsrenhet och sömnlösa nätter

Ja, det är väl det som dagarna går ut på just nu. Nemo är bara 9 veckor, då är det väldigt svårt att hålla sig.
Så prio ett just nu är att få han att förstå att det är UTE man ska göra ifrån sig, för det är ju så mycket bättre än inne!
Fast när det regnar ute vill man ju hellre sitta på ett varmt vardagsrumsgolv... Eller på en torr tidning...

Han är duktig måste jag säga. Går oftast på tidningen när vi inte riktigt hinner med att se alla "tecken" på att han måste ut.
Man ser på honom när det är dags. Men när han väl kommer ut så är det svårt att komma ihåg att man är nödig. För då finns det ju jord att gräva i, gräs att slita upp och löv att brottas med. Tålamod, tålamod, tålamod. Ibland står man ute i en timme och han fattar inte varför vi står där.

MEN. När han väl kissar, dåååååå blir man glad! Hoppar och skuttar och berömmer och ger godis medans Nemo tittar på en som om man vore första klassens psykfall. Haha. Rätt kul.


Han somnar rätt tidigt typ 22. Försöker hålla honom vaken lite smått så han inte somnar jättetidigt och sen vaknar typ 2 på natten och vägrar sova mer (det har hänt en gång, usch och fy). Men nu verkar det vara så att oavsett när han somnar så vaknar han alltid 06.30-07.00. Åhhhh.... Jag som hatar att kliva upp. Men vad ska man göra när man tittar upp och han sitter där med huvudet på sne och undrar varför man inte kommer upp och leker????

Upp, intensivleka en timme, gå ut en sväng, sen däckar han som tur är och sover till ja, 10, 12, halv 2? Det varierar.
Men det är vanligt för valpar, de vaknar för de inte kan hålla sig och sen glömmer de att de är trötta.
Tur att det går över med tiden.

Nu sitter jag här och Nemo ligger i mitt knä och sover.
Sjukt hur mycket glädje och kärlek en sån liten krabat kan ge en?

Jag...

...pratade nyss med min älsklingsmami i tele nyss.
Saknar saknar saknar.
Vill flytta NU.


Mer valpis







Verkar som Nemo hittat sitt favvoställe?

Biljetterna

Många frågar om broöppningsbiljetter. Jag har en över. Mattis har en över. That's it.
Vi vill gärna sälja dem (för 200 st) så om ni vill köpa skriv inte här, adda [email protected]!

Tisdag

Idag har jag, Mattan och Nemo varit ute hos Mattis brorsa och firat hans födelsedag! God tårta.

Himla kul att få springa på en stoooor gräsmatta och fara runt åt alla håll och kanter :) Eller springa och springa, hoppa fram rättare sagt!

Förresten. Usch vad jag saknar min mamma för tillfället, vet inte varför. Är så mammasjuk just nu!
Men är plötsligt inte så lätt att hälsa på när hon bor på andra sidan Sverige. Blä.

Här sitter jag nu vid datorn och Nemo sover i mitt knä.
Att vara ute på äventyr tär på de små krafterna.



Döööh hejdå ! :D

Hihi



Lite trött kanske?

Uppdatering

..mitt i all hast!

Dagarna går som mest ut på att vara hemma med Nemo, och han är så himla duktig!
Första veckan har vi bestämt att han bara ska vara hemma med oss och göra sig lite hemmastadd och trygg.
Men sen kommer det sättas igång med besök och miljöträning så snart får ni se honom! Han är världens busigaste och gosigaste lilla hund!



Tidigare hundar jag haft har liksom tränats mer "traditionellt" så den här gången har jag gett mig fasen på att jag ska ha en klickertränad hund! Ni kanske har hört talas om det? En liten manick som man trycker på och ger ifrån sig ett klick-ljud varje gång hunder gör något bra så kommer han till slut att koppla klicket till att han gör rätt! Smaaaaaaart.

Det funkar skitbra för övrigt. Han kan redan sitt!

Jag är världens lyckligaste som har mina två killar i mitt liv!

RSS 2.0