Jobbig måndag

Fy vilken jobbigt måndag jag har haft.
Rebecca kom hit kl. 9 och vi skrev på ett konsultgruppsarbete till 16:30. Efter det gick jag och handlade, lagade mat och åkte till Friskis för ett Spin Puls-pass.

Nu är jag död.


Söndag

Hade grymt trevligt igår. Eest är en restaurang som har sushibuffé (+ 8 andra vanliga rätter för de som inte gillar sushi, hur nu det är möjligt?) och det är GRYMT gott. Åt och åt och åt. Med trevligt sällskap också!

Idag har jag och en klasskompis skrivit på ett grupparbete. Har även varit och tränat en sväng.

Var också ute med Nemo och mammas hund Tess i skogen idag. HUR mysigt som helst!
Titta vad fint solen lyser på Nemo. Hihi. Han börjar se ut som en liten pälsboll nu när Mattan inte är hemma och kan frisera honom.

 

 



Roligheter

Nu ska jag och Nemo traska hem till Marie och Tobias! Ska lämna Nemo där medan vi äter, så kommer vi tillbaka dit senare på kvällen.



Vinflaskan är nerpackad och solen skiner. Underbar lördag!

Lite motion måste man ändå få

Innan jag påbörjar min onyttiga lördag har jag faktiskt precis varit på en timmes morgonpromenad med Nemo i solen. Det är verkligen vår ute nu! Hoppas det blir samma vår som förra året. Då låg jag på stranden för första gången i april. Det var ganska nice. Hehe.



Hihi. Ser ni Nemo?

Lördag!

Wohoooo. Idag är det lördag! Undra vad jag ska äta idag? Jo. Jag och vännerna ska äta sushibuffé på Eest ikväll. Sen blir det melodifestivalenkväll hos Marie. Och eftersom det är lördag får jag äta precis vad jag vill!

Ses ikväll godispåsen!


VÅR!

Åh, vädret är ju fullkomligt UNDERBART just nu. Nu måste det väl ändå vara vår?
Vi hade 10 plusgrader igår och idag skiner solen igen.

Var tvungen att knäppa ett kort på väg till gymmet igår. Ingen snö kvar och torr asfalt! Hurra!


Gårdagen

Hade verkligen fullt upp igår. Skola från 9-15 sen direkt till gymmet, sedan gjorde jag och en klasskompis lite research för vårat grupparbete och skrev till klockan 21. Rätt trött sen kan jag lova. Somnade till och med framför Snakes on a plane som gick på 6an (så grymt dålig film!).





Från skola till gym! Wohooo.

Bra slut på mitt mini-lov!

Nu var mitt lilla "lov" över och imorgon väntar både skola och jobb.
Har därför tagit det extreeeeemt lugnt ikväll och bara legat framför TVn och ätit fruktsallad.

Godnatt!

 


Prommis

Har precis varit ute en sväng med Nemo, tänkte passa på medan det är ljust ute.
Det blev en ganska kort promenad idag, 40 minuter, känner att mina ben är som spaghetti efter passet idag. Haha.

Nu är Nemo jätteblöt och springer runt i lägenheten som en galning! Han hatar att vara blöt. Hihi.


Min dag hittills i bilder




Varmt ute...





Buss till stan...



Lämnade tillbaka min bok...



Handlade mat... Och torr asfalt!



Handlade ansiktsrengöring...



Åt mellanmål...



Gick till Friskis...



Körde ett Indoor walking medel pass...



Hemma!
Och väldigt trött.

Ledig?

Idag är en sån där måste-göra-extremt-mycket-saker-trots-att-jag-är-ledig-dag!
Ska snart åka ner till biblioteket och lämna igen + eventuellt låna en ny bok. Sedan måste jag handla lite nödvändigheter. Kl 12.00 blir det IW Medel på Friskis och sen ska jag handla mat och hem för att gå ut med Nemo.
Ska även hinna plugga till minitentan vi har på torsdag.

Åh vad jag älskar "lediga" dagar.



Ge mig vår och sommar nu. Tack.

Slut för idag

Jag och Nemo har precis varit ute och gått 1,5 timme med mamma och hennes hund. Det var snöstorm så det var lite pinigt, men med sällskap går allt lättare!

Nu har jag gjort mitt för idag och lägger mig i soffan med Nemo (som redan rullat ihop sig till en boll) och ser ikapp lite serier. Ni glömmer väl inte att både Once upon a time och Walking Dead kommit ut med nya avsnitt idag?




Ihoprullad hund.





Trött hund.

Gym done!

Ah, då var dagens gympass avklarat. Löparknät var ihängande direkt så blev ingen löpning. Snyft. Testade att byta till mina gamla skor eftersom nya skor kan vara anledningen. Men det var ingen skillnad. Det enda jag kände var hur dåliga och utslitna mina gamla skor är. Usch. Blev 20 minuter crosstraining och sedan mage & arm-träning istället!

Gör verkligen sjukligt ont när jag stretchar som man ska göra för att få bort löparknät. Jag ligger då såhär:


Jag har det "onda" knät överst och pressar det nedåt med andra foten samtidigt som jag skjuter fram höften.
När jag gör detta känns det som att jag ska . Bokstavligt talat. Den här strechövningen framkallar smärta vill jag lova. Nästan så en liten tår kläms fram under tiden.

Men men. Det går väl över hoppas jag.

Måndag

Herregud, är inte van att vara ledig så här mycket! Söndag måndag och tisdag är jag helt ledig från både skola och jobb. Det låter kanske inte så mycket men för mig är det det. Sköööönt.

Nu har jag precis varit ute och promenerat med Nemo. Vi hann precis njuta lite av solen innan det blev mulet. Nu ska jag plugga lite, har mini-tenta på torsdag och har 4 kapitel kvar att läsa.


Söndag

Fick en positiv överraskning när jag ställde mig på vågen imorse! Inte för att jag vill gå ner jättemycket i vikt, men vill gärna ligga i min "comfort zone" om ni förstår vad jag menar. Hehe. Är snart där!

Har pluggat hela morgonen så ska nog ta och äta lunch nu och sen åka till gymmet. Var trevligt igår med en massa godis, chips och kladdkaka så man måste ju göra rätt för sig idag!


Tacos för en

Idag är det lördag vilket innebär att jag får äta precis vad jag vill!
Har precis ätit tacos (ensam) och ska snart gå iväg till några vänner och se Melodifestivalen!

 


Cougar town säsong 3

Ni har väl inte missat att Cougar town säsong 3 släppte sitt första avsnitt på alla hjärtans dag?
Cougar town är helt klart en av mina absoluta favoritserier som jag kan se om tusen gånger utan att tröttna!



Love it!

Lördag

Godmorgon! Idag är det inte alls lika fint väder som igår. Mulet och det snöar lite.

Inte alls lika härligt som igår! Då såg det ut såhär:

8 grader varmt och strålande sol!


Dagens middag

Spenatlasagne (som jag för övrigt fyllt frysen med), avokado, tomat och chilisås!

Mycket gott.


Då kör vi igen!

Nu får det vara nog med vila. Har suttit och pluggat lite medan Nemo sovit brevid mig i soffan. Han är helt utslagen nu, hihi.

Nu åker jag till gymmet igen för lite löpning och benpass! Wish me luuuuck.


The host blir film!

Åh, blev så löjligt lycklig när jag läste att Stephenie Meyer's "The Host" (på svenska "Genom dina ögon") ska bli film nästa år!
Boken är en av mina absoluta favoriter och ni borde läsa den om ni inte gjort det. Otroligt spännande och vacker sci-fi/roman.

Vad boken handlar om:

Jorden har invaderats av en ras som tar över människornas sinnen medan de lämnar kroppen intakt och större delen av mänskligheten har dukat under. Men Melanie Stryder vägrar att tyna bort. Vandraren, en av de invaderande Själarna som har tilldelats Melanies kropp, har hela tiden varit medveten om hur plågsamt det skulle vara att ta över en människas kropp: de överväldigande känslorna, de allt för tydliga minnena. Men det finns en svårighet som Vandraren inte har väntat sig att den tidigare ägaren av kroppen vägrar att ge sig av och överlämna kroppen till henne. Melanie fyller Vandrarens sinne med bilder av Jared, mannen hon älskar och som hittills lyckats hålla sig gömd. Det är omöjligt för Vandraren att skilja på sina och Melanies känslor och snart åtrår hon en man hon aldrig mött. Hotet från de andra Själarna gör Vandraren och Melanie till ovilliga allierade och tillsammans ger de sig av för att finna mannen som de båda älskar.



Blev dock lite överraskad när jag såg vilka som ska spela huvudrollerna i filmen. De känns mycket yngre än bilden jag fick av att läsa boken.

Men det blir spännande!

Solen skiner och fåglarna kvittrar!

Nä man kan ju fasen inte vara annat än glad i det här vädret! Det blev en riktigt lång promenad på 1,5 timme. Kände av lite i det dåliga knät (alltså inte löparknät) de sista 20 minuterna, men det är verkligen en framgång jämfört med för en vecka sen då det kändes efter ca 30 minuters promenad.

Har stretchat ordentligt nu och tagit en One Meal-drink. One Meal är som en proteindrink fast det innehåller även fibrer så det blir mer komplett som måltidsersättare. Tänkte hinna med lite hushållsysslor innan jag åker iväg till gymmet. Som vanligt gör man allt det tråkiga när man väl är ledig. Städar, pluggar och handlar. Men som sagt, solen skiner ju så man kan ju inte klaga!


Friday morning

Godmorgon! Ska precis gå en långpromenad med Nemo, min vän Marie och hennes hund Frank!
See you later!



Löparknä?

Jag hade inte ont i halsen imorse! Tur, då slapp jag dö lite inombords då.

Dock har jag lite problem med löpbandet fortfarande.
Mitt onda knä är hur bra som helst (!!) men nu börjar såklart nästa knä att krångla istället. Får lite löparknä, dvs när man får ont på utsidan av knät när man springer. Tror det beror på att senan som går från höften blir för kort eller något sånt, så jag försöker så gott jag kan med att stretcha där. Är inte det lättaste kan jag säga. Får en blick eller två extra när jag står med benen i kors lutad mot väggen på gymmet som om jag vore jättekissnödig, haha!

Hur som helst, ökade hastigheten på bandet lite och då blev det bättre. Men jag vill ju helst inte springa fort hela tiden. Hmm. Får hoppas på att det är de senaste veckornas vila som är boven i dramat. Annars dör jag. Kan inte leva utan löpbandet. Hehe. Inte alls dramatisk.


Sovdags

Min jobbarkompis sa att hon hade ont i halsen idag. Typiskt, sa jag. Det enda som fattas nu när jag får börja träna är att jag blir sjuk. Vet ni? Nu har jag ont i halsen. Men jag hoppas att det är inbillning och ett tecken på att jag borde lägga mig nu så jag får en låååång skönhetssömn.

Vaknar jag och har ont i halsen imorgon blir det psykiskt självmord. Hehe. Hehe passar verkligen inte in men ändå. Jag gillar att skriva det. Hehe.




I brist på en passande bild får ni en från maj förra året.

Fallet Vincent Franke

Just ja! Avslutade en bok på bussen hem från gymmet igår. Läser alltid när jag åker buss, främst för att då blir inte bussresan så tråkig men också för att jag annars läser hela tiden och får inget vettigt gjort. Hehe.

Den bok jag nu läst är Fallet Vincent Franke av Christoffer Carlsson. Christoffer är född -86 om jag minns rätt och debuterade på Piratförlaget med den här boken, så jag blev intresserad av att läsa den!
Den handlar om en morfinmissbrukande langare som förälskar sig i en kvinna han blivit tillsagd av "maffian" att gömma i sin lägenhet. Väldigt mörk och tung bok men den hade sin skönhet. Mycket läsvärd.


Onsdag

Har precis njutit av en välförtjänt powernap! Brukar inte sova mitt på dagen men kände att jag behövde det för att orka jobba ikväll. Klev nämligen upp 7 imorse för att åka på möte på sportföretaget Craft med två klasskompisar. Mycket intressant!

Nu ska jag däremot försöka piggna till lite. Nemo ligger också helt utslagen så ska ta med honom ut i solen på en lååång promenad innan jag sticker iväg på jobbet.


Alla hjärtans dag

Måste säga att min alla hjärtans dag blev rätt bra ändå. Har faktiskt inte firat den heeelt ensam.
Vid lunch kom nämligen min fina mamma hit och gav mig världens finaste rosor och bjöd på sushi-lunch.
Tur att man har henne alltså!








<3 Love you mom!


Endorfiner!

Åh, mitt humör är verkligen på topp!
Endorfinkicken kommer med jämna mellanrum när man tränar och I like it like it.

Trots att jag hade lite problem att springa idag (det blev crosstrainern istället, funkade hur bra som helst) och att jag ska jobba sen och trots att det är alla hjärtans dag som jag kommer spendera heeelt själv så kan jag inte låta bli att känna mig 100% happy


Ny dag nya tag

Hade egentligen ställt klockan på 06.50 idag, men orkade inte..... Sängen var alldeles för skön för att kliva upp från. Tänkte nämligen båda hinna med att tvätta och träna innan lunch. Eftersom jag ligger snart 2,5 timme efter i schemat så skippar jag tvätten och åker till gymmet istället!




Måndag

Har precis kommit hem från att ha tagit en promenad bort till Norrmalm för lite plugg med några klassisar!
Solen har skinit hela dagen och man kan ju för fasen inte få nog av sol. Längtar till sommaren. Gryyymt mycket.

Nu ska jag äta middag och se ikapp lite serier. Sedan blir det gymmet! Längtar! Hehe. Geek warning.



Har på mig ett av mina fina second hand-fynd idag.
Ser ni vad som står på datorbordet förresten?
Nu jäklar kör vi!

I'm back!

Så glad just nu! Idag börjar mitt nya liv, äntligen!
Nu har jag precis mätt varje del av min kropp och noterat vikten på vågen. Har aldrig vägt så mycket som jag väger nu, så nu jäklar är jag peppad!

Som ni kanske förstår fick jag mer eller mindre klartecken från sjukgymnasten att träna. Hon trodde till och med det vore bra för knät att få röra på sig lite mer. Jag har fortfarande känningar och måste träna extremt lätt, bara promenader, korta löpturer och lätt styrketräning. Men jag är ändå huuuuuuuur glad som helst.

Gissa vem som ska till gymmet ikväll?


SJUKGYM

Det är alltid lika kul att kliva upp den här tiden när man är ledig...
Men nu drar jag till sjukgymnasten, så nu hoppas vi på det bästa okej?



Spännande

Insåg precis att det bara är 8 dagar kvar tills jag ska göra något spännande!

What can it be...?


Ny bok

Nu har jag hunnit med att både plugga och äta lunch innan Nemo vaknade till liv så beger mig ut i det soliga vädret! Det är +3 grader ute så det måste vi ta vara på. Passar på att påbörja en ny bok också, nämligen Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren.


Söndag

Good morning people!

Är på ovanligt bra humör idag. Kanske för att detta (förhoppningsvis) är sista dagen jag ska äta mina hemska pills. Imorgon ska jag till sjukgymnasten och förhoppningsvis kan jag påbörja min träning igen! Hurraaa! *tår i ögat*

Nu väntar lite frukost och sen ska jag försöka få ut Nemo på en promenad. Det blir nog ett svårt projekt.
Han gillar INTE att kliva upp tidigare än 12. Just nu ligger han som en boll i sängen och sover:


2nd hand

Har de senaste dagarna snart gått igenom hela Borås second hand-utbud och faktiskt hittat några bra fynd. Det gäller att leta sig utanför de "inne"-second hands som finns (dyrt och utplockat) och gå en bit utanför centrum, där finns de riktiga guldfynden!

Idag skulle jag egentligen hitta en lite större kruka. Men det gjorde jag inte. Hmm. Blev kläder och tyg istället. Men men, det är inte fy skam det heller!

Nu ska jag äta middag och sedan invänta besök inför kvällen, det blir melodifestivalenkväll. Tummen upp för det!



Fredagsmys

Nu ska jag och Nemo ta en lååång promenad ner till stan till en vän som har dragit ihop en musik-quiz-kväll! Mycket trevligt måste jag säga. Tyvärr får jag inte dricka nåt så blir ingen utgång. Men då kan ju även Nemo följa med som sagt!

Knät är fortfarande paj, och fick inte träffa någon sjukgymnast igår (hatar Sveriges vårdsystem just nu), det blir på måndag istället. Börjar träna då oavsett.

Puss.

 


Ungefär en vecka senare

Usch usch usch. Tiden som går nu är inte kul. Mitt ben mår dåligt och jag gör inget annat än att ligga framför TV'n och stoppa i mig godsaker. Det här är inte bra.

Var hos läkaren igår och tittade till mitt knä (verkar vara knät som spökar). Nu går jag på diklofenak tre tabletter om dagen och jag får inte träna, dricka alkohol eller ens köra bil. Tabletterna gör mig illamående och när jag tagit en vill jag bara sova i flera timmar. Har ingen ork eller motivation till varken skola eller jobb.

Det här är INTE kul. Jag mår dåligt. Främst för att jag inte tränat seriöst eller ätit rätt på två och en halv vecka och man känner DIREKT att endorfinerna inte är i omlopp längre. Man mår så bra av att äta rätt och träna regelbundet. Nu ligger jag bara hemma och tycker synd om mig själv.

Ska äta de här hemska tabletterna tills på söndag. Försvinner det inte av de här, då vet jag inte vad jag gör. Blir coco crazy, förmodligen.

/Sad face

Ledig fredag

Waaaah. Länge sedan jag hade en HELT ledig dag på schemat. Så vad ska jag då hitta på? Har fortfarande ont i halsen såklart. Lovar att jag kommer bli frisk när jag har tusen andra saker att göra så att jag ändå inte hinner träna. Jag är fortfarande bitter om ni undrade.

Jag har redan läst allt jag ska till skolan, gjort klart min del till grupparbetet, sett en säsong av 90210 plus sett varje avsnitt som kommit ut av övriga 10 serier jag följer, strykt alla kläder och städat hela lägenheten under veckan som gått i brist på något att göra. Så nu då?

Får ta en promenad med Nemo i snöstormen som infinner sig utanför. Dödar jag iallafall en timme!


Godmorgon.

Har ont i halsen. Och i benet. Gud måste hata mig just nu. Dessutom sover jag extremt dåligt på nätterna. Vaknade minst 10 gånger inatt och var på väg att ringa 112 för att jag var helt övertygad om att någon hade brutit sig in. Jag är 23 år förresten.

Inte bra detta. Måste komma igång med träningen ordentligt så att jag är helt död på kvällen. Då kan det omöjligt bli svårt att sova! Men i den här takten blir det knappast någon träning den här veckan... Känns som att halsen gör mer ont för varje dag som går.


Ska iväg till skolan nu och ha heldag.
Pigg jag kommer vara. Är inbokad på ett boxpass ikväll men det känns bara dumt att utmana ödet. Så får väl ligga hemma och tycka synd om mig en dag till. Inte alls bitter. Inte alls.


FRUSTRATION:

LIKENRFAKrn32ä52n43r,.sfm.-k3nrtwep'ri023wesdf'xpojwem,.am23r230w4etfjäöwektsmtgÖm235RT24wepjdöerg.


Så. Nu känns det lite bättre.

RSS 2.0