Klardröm

Wow. För några nätter sedan hade jag en klardröm. Var nog minst 2 år sedan jag hade en senast. Hade helt glömt bort hur sjukt konstigt och coolt det är att klardrömma. Måste vara bland det bästa som finns.

Från Wikipedia (för er som inte vet vad klardrömmar är): Klardröm (engelska lucid dream) är drömmar där man är helt eller delvis är medveten om att man drömmer. Denna klarhet inträder då personen upptäcker att det som händer i drömmen inte är fysisk verklighet och kan i detta jämföras med en hallucination.

Det finns lite olika metoder och versioner av klardrömmande. Men det går i det stora hela ut på att man inser att man drömmer, och blir medveten om det i drömmen. Då blir man king of the world. När man väl vet att man drömmer så kan man göra PRECIS vad man vill. Man kan flyga, bli någon annan, åka tillbaka till stenåldern, prata med människor man aldrig träffat... Haha, det låter kanske lite geeky men det är som en ny värld. Har ni inte testat det så har ni missat något.


Låter det här väldigt nördigt och tråkigt kan ni sluta läsa nu.
För det här inlägget kommer bara handla om klardrömmande.

Jag blir lite ledsen nu när jag inser att jag tappat mitt klardrömmande de senaste åren. Som bäst har jag haft ungefär en klardröm i veckan. Ibland hade jag klardrömmar varje natt i typ en vecka, det var grymt. Det kan ta ett tag att lära sig det, men det är värt det!

Så hur gör man för att lära sig det?

En viktig del är att börja skriva ner sina drömmar direkt när man vaknar. Ha en bok bredvid sängen. Skriv ner allt du kommer ihåg från drömmen. Efter ett tag kommer du se att du kommer ihåg fler och fler drömmar varje gång du sover och det är bra om man ser något samband i drömmarna, att man är på samma typ av platser eller med samma personer. Eller att man blir jagad. Kommer du aldrig ihåg dina drömmar tar det oftast lite längre tid eftersom det är en del av medvetandet som man har kopplat bort. Men det kommer tillbaka.


Det största problemet med att lära sig klardrömma är att man alltid är så dum att man tror totalt på att det man drömmer är sant (vet hur det är hehe). SÅ: Börja titta på dina händer så ofta du kommer ihåg det och räkna alltid fingrarna när du är vaken. Kolla på klockan flera gånger om dagen. Det kommer till sist bara vara en tidsfråga innan du gör något av det här i dina drömmar, av ren vana. I en dröm kommer klockan att bete sig konstigt (visarna snurrar jättefort eller så finns det inga visare, eller så ser siffrorna konstiga ut, eller så är klockan olika mycket varje gång man tittar), och om man tittar på sin hand så har man oftast för många eller för lite fingrar. När man ser detta i drömmen så inser man också att man drömmer!


När man inser att man drömmer får man ofta en sån kick av upplevelsen att man vaknar. Så blir inte arga när ni vaknar för femtioelfte gången för att ni blev för uppspelta, hehe. Det är ganska frustrerande när man klardrömmer för första gången och vaknar efter 5 sekunder. Det gäller att vara lugn, märker man att man håller på att vakna gäller det att försöka intala sig själv att man drömmer igen, det är lite svårt att förklara men ni kommer förstå när ni är inne i drömmen. Det gäller att gå tillbaka till drömmens "handling" igen så pass mycket att man inte vaknar igen.


Min klardröm iförrgår var inte så bra. Det var så länge sen jag klardrömde. Jag minns inte början av drömmen, men helt plötsligt var jag hemma i min pappas gamla lägenhet i Härnösand.
Det är helt tomt på möbler och jag är där med någon jag aldrig träffat. Det är här jag svagt börjar inse att jag drömmer, eftersom jag inte varit i pappas lägenhet på typ 3 år. Tittar ner på min hand och räknar fingrarna, 5 st. Så det är ingen dröm? Jag tittar upp på väggen där pappas klocka brukade sitta i köket, men den sitter inte där. "Just ja," tänker jag. Alla möbler är ju borta. Började fundera på hur jag kommit hit, vad var det senaste jag minns att jag gjorde? Jag var med Mattis... Vart är han förresten? Gick jag och la mig? Jag minns inte. Men det här måste vara en dröm. Jag tittar ner på handen igen. Det är en dröm, jag klardrömmer, herregud vad länge sedan! (hade fortfarande 5 fingrar, så jag förstår inte varför jag var så övertygad). Kicken slår in, jag känner att allt blir suddigt runt omkring mig. Nu vaknar jag snart. FAN. Jag vill inte vakna! Jag vänder mig om till den okända personen bakom mig, han/hon börjar prata igen. Jag försöker intala mig själv att jag drömmer den drömmen igen.. Lyssnar på vad personen säger. Kommer tillbaka till drömmen. När jag är helt tillbaka i drömmen vänder jag mig bara om medan personen fortfarande pratar med mig, springer ut i hallen och in i sovrummet, ut på balkongen. Jag ska flyga. Jag tänker hoppa från balkongen och flyga. (Att flyga är rätt kul när man klardrömmer.) Men jag är fortfarande lite osäker på om jag drömmer eller inte, jag hade ju trots allt 5 fingrar. Så jag klättrar ner från balkongräcket igen. Jag vill ju inte riskera att jag håller på att ta livet av mig här. Jag vänder mig om och tittar in genom fönstret för att hitta en klocka, men ser bara en digital. Den visar en vanlig tid, typ 13.00. Vänder bort blicken och tittar tillbaka. "4" står det då. Så här inser jag till hundra procent att jag klardrömmer... YES!
Och sen vaknar jag. Fan.

Hur känner ni läsare efter detta inlägg?

 

 


Titta på den här videon för fler saker man kan göra när man klardrömmer!
Läskigt det där med att fråga personer saker... Det ska jag börja göra när jag lärt mig det igen.


Kill me

Ingen bra dag idag. Igår var det sol och varmt, idag är det snöstorm ute. Finns inget som gör mig på så dåligt humör som snö.

Upptäckte också att min dyraste bok som jag knappt öppnat är helt förstörd av någon mystisk anledning, helt nedsölad av nån sörja. Så lycka till med att sälja den. Gillar inte min otur som verkar förfölja mig för tillfället.

Sen måste jag egentligen plugga hela dagen. Men jag orkar inte. Är så sjukt less på att plugga.

Vill egentligen bara gå och lägga mig och se på film hela dagen. Men det går ju såklart inte.

..............

Breaking Dawn

Hjälp, jag är redan inne på sista boken av Twilight-böckerna! Snacka om att det har gått snabbt. Måste säga att böckerna verkligen är minst en miljon gånger bättre än filmerna. Gillade inte ens filmerna. Gillar dem lite bättre nu när jag vet allt från böckerna.

Ska börja på första kapitlet nu medan jag tar en promenad i solen till mamma och hälsar på!
+7 ute! Det måste man ju ta vara på!


Sol!

Det är blå himmel och strålande solsken ute, +6 grader, och här sitter jag, inomhus framför datorn. Hatar att plugga.
Jag har ju "sportlov" (man har inga lov på högskolan så egentligen är det PLUGG-lov) nästa vecka, eller jag har inga lektioner. Har tre arbeten och två tentor att plugga till istället. Jättekul. Verkligen.

Ska hjälpa min bästa Marie att flytta idag också. Tänkte hinna med att träna lite innan också. Så undra om jag får se solen nåt idag?


Inte normalt.

(På väg hem från träning och någon har spytt på gatan)

Jag: Uuuusch.
Mattis: Åhhhh!
(paus)

Jag:
...?
Mattis: ...fatta hur sugen jag blev på morotskaka när jag såg det där!

 


Jag skriver en bok.

I found a truth beneath a lie buried deep. Explain to me why the world is upside down? I do not know a soul in here but I can remember the faces...The truth is in their eyes.

"Don't really want to know...Don't really want to go out there...I feel hypnotized...The truth is somewhere..."

Wake up, I only want to wake up. Don't wanna fall asleep, but I'm already dreaming. I feel my skin peeling off what I've been concealing, something underneath my crawling skin. I can't wake up anymore. I've seen how this will end, don't want to soak anymore...

The truth is out there. Somewhere between two fairy tales, caught somewhere deep between someone's truth, and a lie.


Mood ring

Idag fick Mattis ett paket med saker han ärvt från sin morfar. Det fanns en massa smycken där i, så jag snodde åt mig en ring. En "känsloring" ! En sån ring som ändrar färg beroende på vilket humör man är på ni vet. Eller ja, det beror väl snarare på kroppstemperaturen. Men jag fick iallafall flashbacks från när jag var liten, hade alltid en mood ring på mig då. En dag tappade jag den under en brygga. Sen hade jag ingen mood ring längre.

Nu har jag en igen! Yaaay.

Under hela tiden nu när jag har pluggat har den varit brun. Det betyder tydligen att jag är nervös, stressad och orolig. Så fort jag slutade blev den grön. Det betyder att jag är lugn.

Slutsats: Min mood ring gillar att plugga lika lite som jag.


Bilder från Modemässan i Köpenhamn



 


Jag ska bara...

Jag ska bara göra två... nej tre saker innan jag kan skriva ett långt, meningslöst inlägg till er här.
1. Löpa.
2. Se på Halv 8 hos mig. (VIKTIGT!)
3. Duscha.

 

Hihihihi...Eh näe. Ses snart.


SHE'S BACK!

Okej. Jag hittade ingen annan låt som beskriver min återuppståndelse lika bra som den här.
Hehehe.


RSS 2.0