Översättning

Okeeey dear readers, I have fixed so that it is possible to translate my blog to any language you want, after orders from a reader!
All you have to do is to choose your language ("engelska" for english) in the menu on your left, underneath the "Find it!"-button.

Så nu borde ni, mina utländska läsare kunna läsa den här texten också! Dock blir texten lite osammanhängande ibland eftersom det blir en direkt översättning. En rolig grej är att jag brukar kalla min pojkvän Mattis för ma-ttan, vilket blir översatt till the carpet eller mat på engelska, så tro inte att jag hänger med en matta hela dagarna ;)

Ikväll ska jag och Mattan på bio, vi ska se Avatar!
Alla har sagt att den är superbra, så hoppas på det.



Härnösand!

I'm here!

I'm coming home

Vet ni?
Imorgon åker jag hem till Härnösand.
Min moster är här och ska åka hem imorgon, så jag hänger på.

Så vi ses ju på nyår! Såååklart.

Note to myself: har fortfarande inte kollat på något att ha på mig på nyår. Well planned.


Lite julafton

(Viktigast på hela julen .... MATEN!)

 

Nemo somnade under granen efter julklappsöppningen..
Hårt jobb att öppna så många! ;)


Julaftonspromenad

Tog en liten julaftonsprommis med hundarna ute i skogen!

 

(Detta låg under en sten i skogen, en liten trollgömma!
Snacka om ambitiöst!)

 

Nemos päls gillar inte snö :P


It's christmas day!

 

GOD JUL!


...

... Jag går och lägger mig och försöker glömma att idag ens inträffat och låtsas att julafton inte börjat än.
Hoppas att det finns lite julkänsla när jag vaknar.

Och saknar Mattan more than ever.

Full fart...

Som ni kanske märkt har jag inte hunnit sitta vid datorn speciellt mycket nu före jul...
Har bland annat bakat ännu mer, pyntat hela huset, gjort julmat, gjort knäck, fudge, handlat klart alla julklappar, slagit in alla julklappar, städat, sagt hejdå till mattan :(((( OSV OSV OSV...

Imorgon är det julafton, jag längtar SJUKT mycket. Fast mest efter julmaten. Jag ÄLSKAR julmat. ÄLSKAR.

Mmmm.
Ses imorgon.

Saknar Mattan faktiskt :(


Nyår, nyår..

För en gångs skull verkar nyår bli hyffsat välplanerad i år, och inte oförutsägbar som det har varit många gånger tidigare. Har alltid tyckt att nyår är en överskattad högtid, och tänkte faktiskt inte göra nåt speciellt det här året, bara umgås med min familj..
Men nu verkar det ju faktiskt hända roliga saker i Härnösand, plus att Mattan ska vara där... Hur blir det annars med nyårspussen liksom? Viktigt, viktigt.

Så mina kära vänner, det verkar som jag kommer hem till gamla goda Härnösand till nyår. Fast det beror ju såklart på om jag hittar någon bra sistaminutenbiljett hem. Men det ska nog gå. Skam den som ger sig, liksom.

Så nu helt plötsligt blev det lite jobbigt med att förbereda sig inför allt. På nyår ska man ju vara uppklädd till max och man köper kläder som oftast ligger i garderoben resten av året. Fast jag lyckas alltid skjuta upp det där till dagen innan eller samma dag som nyårsafton.

Har iallafall klickat hem ett par skor!

117 riskdaler fick jag betala för dem.
Som sagt; buda alltid på natten på Tradera. Det lönar sig.


Julbakning vol. 2

Idag har jag och Mattan bakat pepparkakor. Och lyssnat på julmusik under tiden.
Julstämningen börjar smyga sig på, speciellt när det finns SNÖ ute nu också.
Lyx.

 

Bjussar på en sjukt snygg bild på mig själv också.
God jul.


Men...

Nemo är söt. Faktiskt ganska så mycket.


Sådärja...

Skönt att ni hittat tillbaka!

Måndag igen

Sjukt vad veckorna går fort just nu. Känns som jag flyttade hit typ.. Igår. Nu är det typ 2 veckor sen. Sjukt!

Idag har jag skrivit julkort, kul va? Kände mig riktigt vuxen som gjorde det. Har även skickat en julklapp till min pappa.
Har varit inne i stan och julhandlat ytterligare, är snart klar med julklapparna nu. Fast jag har handlat hur mycket som helst till mig själv här nere, allt är så billigt och det finns typ en miljard saker man vill ha... Svårt att hålla i pengarna.

Men idag köpte jag julklappar.
Och ett par skor....


Göteborg

Igår klev jag och Mattan upp tidigt och åkte till Göteborgs stad! Vi hälsade på hans syster och kollade på när hans systerson spelade fotboll. Det var kul men kallt. Sen åkte vi in till stan och gick runt och shoppade lite.



Vi åt i femmanhuset och åkte till Jul på Liseberg, verkligen hur fint som helst! Varenda träd hade tusentals lampor på varenda gren, och på varenda hus.. Snacka om missnöjd sommarjobbare som måste ha fått det jobbet. Det var iallafall hur mysigt som helst där, små stugor och barn som åkte skridskor och fejksnö...


Fast jag och Mattan hamnade såklart i spelhallen mesta delen av tiden vi var där. Vi sköt renar, spelade airhockey, dödade zombies och spelade en massa andra spel. Mattis var manlig och brottades med tjurar, bröt arm och boxades. Jag stod brevid och sa "åh vad stark du är!"
Jag drack glögg och vi spelade på chokladhjulet.

Vi tog bussen hem igen på kvällen. Perfekt dag!

Julklappar

(Skulle ha publicerats i förrgår)...

Idag har jag och Mattan varit på stan och kollat på lite julklappar. Men det går inte så bra för mig, jag lyckas bara köpa saker till mig själv istället :( Kanske inte så smart att köpa ny kamera, datorn, kläder och skor såhär innan jul. Finns ju nästan ingenting kvar som jag vill ha i julklapp nu. Hmm. Men lyckades köpa två julklappar iallafall. Jag gillar faktiskt att köpa julklappar! Men just nu är det svårt när man inte vet vart någon affär ligger.


Din Sko!... 349kr.


Julbak!

Jag & Mattan har julbakat! Igår faktiskt. Så nu är skafferiet fyllt av syltgrottor, kolakakor, chokladrutor och brysselkransar. Känner mig typ som Petra. Fast det är rätt kul att baka ju. Och nästa vecka ska vi baka ännu mer! *MORE, MORE, MORE!!!* ....
Fast jag är ingen kakmänniska. Jag är mer för de här stora bakelserna och bullarna. Mums.

 

Mamma mumsar.

 

(Mattis formade en kaka till en varmkorv. Ehm.
Den såg ju... väldigt god ut.)


Nemo trivs

Dagen då vi flyttade tog resan rätt lång tid, lite pga att GPS'en "lurade" oss och vi råkade köra in på en skogsväg... Fråga inte hur. Anyhow så tog väl resan 10 timmar eller någonting, Nemo sov HELA vägen. Snacka om lyx. Själv satt jag hela vägen och höll kramptag om dörren och hyperventilerade och intalade mig själv att jag skulle dö innan jag fyllt 21. Fast jag överlevde. Den här gången....

Hur som helst så har inte Nemo påverkats alls av att han bytt hem. Han gör det han är bäst på.

Sover.


Krattat lite

Jag och Mattan fick för oss att göra en god gärning här i början av veckan så vi krattade hela framsidan, ett projekt som tog lite längre tid än vi trodde... Men blev himla fint efteråt! Plus att jag fick lägga på lite muskler på kycklingarmarna, viktigt...





Duktig duktig duktig!

Jag sitter här och känner mig otroligt duktig (och nördig) för tillfället; jag har nämligen lyckats byta moderkortet i min dator, och nu fungerar den finfint! I'M A FUCKING NERD. Så nu får ni hålla ögonen öppna för nu har jag fixat både datorn och kameran så nu ska det hända en hel del mer här på bloggen framöver :D


Äntligen!

Igår fick jag min nya kamera! Mattis åkte in till Netonnet och köpte den åt mig. En rosa Samsung EC-PL50. Måste säga att den verkligen är den bästa kameran jag har haft iallafall.. Måste tacka Sanna som tipsade om den!

Blir otroligt bra bilder..




Hej hopp!

Såhär ser huset ut som vi bor i nu! Fint va? Vi trivs faktiskt jättebra. Fast det är ganska kallt ute nu... Brrr.



Idag har Nemo varit ute i skogen så fick han springa av sig helt, han tyckte det var superkul! Imorgon kommer Mattis hem, han och Janne & Mats har varit och hälsat på Mattis syster ett par dagar... Då ska vi baka lussebullar. Gött.

Har beställt hem nytt moderkort till datorn nu, så när det kommer hit och jag har pillat in det i datorn så kommer ni ser mer av mig!
Ska beställa hem en kamera imorgon också... Så haaang on!

Framme!

Eftersom jag fortfarande inte har någon dator eller någon kamera för tillfället så är det lite dött här...
Vi har det iallafall bra! Nemo har varit på sjukhuset idag och blivit nedsövd för att dra ut sina valptänder, jättehemskt :(
Ska försöka inhandla en kamera nu i veckan... Så stå ut! Känns inge kul att skriva här utan bilder.
Så....


RSS 2.0